Muzica, remediu impotriva durerii fizice?

Muzica remediu impotriva durerii fiziceMuzica… o ascultam la petreceri, cand suntem fericiti sau suparati. Dar ce ati spune daca am asculta muzica atunci cand experimentam o durere fizica? Cercetatorii de la Universitatea din Alberta, Canada, au mai multe motive si dovezi care sugereaza faptul ca muzica reduce perceptia la durere a oamenilor. Pentru acest studiu, 42 de copii cu varste intre 3 si 11 ani au fost observati indeaproape.

Toti copiii se aflau in departamentul de pediatrie si aveau nevoie de perfuzii. Unii dintre copii au ascultat muzica in timpul perfuziilor, altii nu.

Oamenii de stiinta au analizat nivelul de perceptie la durere al copiilor, precum si nivelul de satisfactie al parintilor. S-a observat o diferenta intre cele doua grupuri. In ceea ce priveste grupul care ascultase muzica, acestia au raportat o durere mai mica, mai usor suportabila si au fost mai putin stresati.

Exista deja dovezi stiintifice care atesta faptul ca muzica de diferite tipuri poate stimula creierul. Insa mai este inca nevoie si de alte cercetari in domeniu pentru a pune la punct teoria de mai sus.

Text: Ruxandra Raica