O noua procedura de eliminare a ridurilor, bazata pe colagenul natural al pacientului

O noua procedura de eliminare a ridurilor, bazata pe colagenul natural al pacientuluiA fost descoperita o noua procedura de eliminare a ridurilor, aprobata de curand si pe care doctorii au inceput deja sa o foloseasca. Este diferita de clasicele interventii cu botox sau acid hialuronic, pentru ca se foloseste chiar de celulele pacientului care produc colagen, pentru a continua sa secrete colagenul care mentine elasticitatea pielii.

Cum se desfasoara mai exact aceasta procedura? Doctorul ia mostre mici de piele din spatele urechii pacientului si le trimite la laborator. In trei luni, fibroblastele (celule cu forma stelata sau alungita) se multiplica si produc colagen. Aceste celule sunt injectate in ridurile de expresie ale pacientului.

Deocamdata, aceasta procedura se efectueaza doar pe ridurile din jurul gurii, dar cel mai probabil va fi aprobata si pentru ridurile din jurul ochilor, de pe gat si de pe maini. Procedura costa 300$.

Text: Bianca Badescu

ianuarie 23rd, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate