Potasiul responsabil de starea memoriei

Potasiul responsabil de starea memorieiDe cate ori nu am dorit sa ne amintim ceva important, dar memoria nu ne-a mai ajutat in acel moment? Ei bine, de vina poate fi carenta de potasiu care duce la scaderea memoriei. Lipsa potasiului provoaca oboseala fizica si intelectuala, greturi, constipatie, diminuarea rezistentei la imbolnavirile provocate de raceala, contracturi musculare.

Cum ne „aprovizionam” organismul cu potasiu? Aportul necesar il obtinem printr-o alimentatie rationala. Indiferent de anotimp, se recomanda consumarea alimentelor cu continut ridicat de saruri de potasiu, cum ar fi fructele, legumele, verdeturile, preferabil sub forma de cruditati. In cazul legumelor, fructelor si zarzavaturilor congelate, se recomanda consumul imediat dupa decongelare.

Fitoterapie pentru memorie
Mierea, otetul de mere, afinele si sucul de mere au si ele un continut considerabil de potasiu. „Cele mai bogate alimente in potasiu sunt: merele, caisele, ciresele, piersicile, coacazele, bananele, smochinele, prunele, alunele, arahidele, soia, nucile. De asemenea, cartofii si fasolea alba au un continut ridicat de potasiu”, spune dr. farm. Ovidiu Bojor.

Alimentele si contimutul de potasiu.
• merele uscate contin 620/100 mg (620 de miligrame potasiu la suta de miligrame fruct);
• caisele uscate 1370/100 mg;
• smochinele 840/100 mg;
• nucile 545/100 mg;
• alunele 635/100 mg;
• cartofii 445/100 mg;
• fasolea alba 1300/100 mg;
• soia 1870/100 mg;
• merele crude 130/100 mg;
• caisele crude 200/100 mg;
• bananele 260/100 mg;

Ionela Chircu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *