Predictii in moda

Predictii-in-modaSpre ce se indreapta designul vestimentar in secolul XXI? Spre avangardism, romantism sau explorarea curentului eco? Am spune ca spre fiecare dintre acestea, imbinate ingenios in costumatii atragatoare, prezentate si la evenimentul „Soirées de la Mode”.

 

Organizata miercuri, 23 iunie, la Athenée Palace Hilton, Bucuresti, cea de-a noua editie a Serii Modei a avut ca tema „Futurismul. Evolutia modei in secolul XXI” si a adus in prim-plan atat designeri consacrati, cat si debutanti in domeniu.

La evenimentul organizat in memoriam Alexander McQueen au fost prezenti 12 designeri. Printre acestia s-au numarat nume cu greutate sau, daca nu inca de notorietate, atunci cu adevarat promitatoare, dupa cum a lasat sa se inteleaga criticul de moda Alin Galatescu, creatorul evenimentului.

 

{besps}articole_septembrie/predictiiinmoda|width=450|height=450{/besps}

 

Colectiile viitorului

Fiecare dintre designeri a prezentat cate trei costumatii, accesorizate cu piese din colectia proprie sau cu ale unui alt designer (ca in cazul Iris Serban – Maria Filipescu). Vestimentatia a imbinat accentele romantice cu cele avangardiste (in prezentarile Wilhelmina Arz, Vika Gorenco, Iris Serban si Maria Filipescu, George Neagu, Cristhelen B), dar am putut vedea si costumatii casual si city-chic (M12, Irina Ternaunciuc, Claudia Castrase, Alina Ene, Alexandra Calafeteanu, Irina Covalcic). Silvia si Ana Negulescu, Florin Dobre, Diana Nista, Ada Busca si Anca Ciataras au mizat pe un stil futurist, in adevaratul sens al cuvantului, cu mult mai indraznet si mai aproape de valul sci-fi pe care toti il vizualizam in colectiile viitorului. O seara sub semnul noului, iata cum am putea descrie cel mai bine „La Soirées de la Mode”.

 

Text: Catalina Pavel