Satinul in tinutele office

agostiniUn material extrem de elegant, pretios, nobil si care se potriveste in serile cu tinuta special eleganta. Satinul, invatam de la specialisti, este un material exclusiv pentru serile de gala si cu greu ii putem gasi loc in garderoba noastra de zi cu zi, la birou. Designerul Adriana Agostini lucreaza mult cu satin pentru rochiile sale excentrice si ne sfatuieste cum putem sa il assortam sau nu in tinutele office!


Satinul este un material extrem de elegant care trebuie purtat in tinutele de ocazie, mai mult seara, la cocktail-uri si seriele de gala. Acest material fin nu se potriveste in tinutele office, mai ales de zi si este bine sa il evitam. Insa, daca iti place satinul si nu te poti desparti de el nici macar la birou, iti recomand sa il porti intr-o combinatie cu materiale casual, intr-un procent de maxim 20%.  Fiind un material extrem de elegant, iti propun sa il utilizezi intr-o o bluza de bumbac cu insertii sau finisaje de satin care poate fi potrivita pentru birou, mai ales daca vei avea de facut in acea zi o prezentare si te vei afla in prim plan. Un simplu tricou sau maieu cu finisaje din satin, purtat sub o geaca office nu deranjeaza pe nimeni, ba chiar creeaza impresia unei tinute elegate-sic care se poarta destul de mult in aceasta perioada. Mare atentie la culori. Nu recomand culorile tari de satin deoarece acestea se potrivesc numai seara. Deci, evita hainele din satin de culoare rosie, fuchsia, verdele tipator pentru ca sunt culori prea tari.

 

 

Cine poate purta satin?

Oricine. Pentru satin nu exista varste, ci doar gusturi. Numai ca necesita o atentie deosebita la purtare. Fiind un material extrem de elegant si sofisticat, satinul trebuie purtat cu limite si in combinatii casual-elegante care sa starnesca rescpectul celor din jur. Atentie de asemenea la pantofii din satin. Nu sunt deloc indicati ziua, numai seara la evenimente foarte elegante! Pentru doamnele care iubesc satinul si vor sa il poarte cat mai mult mai ales ziua, recomand esarfele din satin! Fine si in culori de zi, pale pot oferi eleganta si rafiament.

 

SPECIALIST: Adriana Agostini

Designer