Probioticele iti asigura o digestie echilibrata

probioSanatatea colonului si echilibrul digestiei sunt influentate in mare parte de microflora intestinala, formata din probiotice (bacterii esentiale bunei functionari a organismului uman). Microflora intestinala sustine absorbtia vitaminelor si mineralelor si echilibreaza sistemul digestiv.

Probioticele ajuta la mentinerea echilibrului florei intestinale si a unei digestii sanatoase, astfel incat pot fi recomandate de medici in cazul unui pacient ce a urmat un tratament cu antibiotice pe termen lung.

Antibioticele distrug microflora intestinala si sunt responsabile frecvent de aparitia unor efecte precum diaree, infectii ale tractului urinar sau candidoza. De aceea, dupa un astfel de tratament, este necesara echilibrarea microflorei cu probiotice.

Probioticele previn infectiile digestive

Probioticele impiedica d aezvoltarea bacteriilor daunatoare in tractul digestiv si reduc neplacerile cauzate de sindromul de colon iritabil sau balonarea. Probioticele sunt utilizate si in scop profilactic, pentru intarirea imunitatii si prevenirea infectiilor digestive (cum sunt toxiinfectiile alimentare), de aceea pot fi inglobate in dieta oricarei persoane, pentru o sanatate mai buna.

Asigura o digestie sanatoasa

Culturile de bacterii lactice reprezinta surse importante de probiotice, iar acestea se gasesc cu precadere in iaurtul natural, fara adaosuri de lapte praf, indulcitori, coloranti sau arome. Dieta zilnica poate fi imbogatita cu scopul de a avea o digestie perfect sanatoasa si echilibrata si cu ajutorul suplimentelor alimentare probiotice. Pe langa beneficiile pe care le aduc digestiei, suplimentele cu probiotice au avantajul ca pot fi inglobate cu succes in dieta oricarei persoane, inclusiv a celor care nu pot sau nu doresc sa consume iaurt.

Text: Raluca Mateescu