Rodia, remediul natural pentru articulatii sanatoase

rodia

Incidența osteoartritei ocupă locul 4 la nivel mondial, afectând peste 80% din populația de peste 65 de ani iar numărul pacienților crește cu rapiditate, preconizându-se o dublare a acestora până în 2030.

Însă, să nu uităm și de factorii de risc care duc la apariția acestor afecțiuni articulare, cum ar fi: sex (femeile fiind mai afectate de această afecțiune decât bărbații; locul 4 mondial față de locul 8 mondial la bărbați); vârstă; traumatisme; suprasolicitare articulară; comorbidități, obezitate sau predispoziție genetică.

Oasele umane sunt la fel de rezistente precum granitul. Un os de mărimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone – de patru ori mai mult decât poate suporta betonul. Fără articulații, acestea rămân doar suprafețe rezistențe, fără funcționalitate.

Un adult are mai puține oase în organism decât un copil. La începutul vieții avem 350 de oase dar, pentru că anumite oase se unesc în timpul creșterii, la maturitate mai avem doar 206. Din cele 206 oase ale corpului uman, mai mult de jumătate din ele se află în maini și picioare. Ele sunt îmbinate de 107 articulații.

Pentru a sta în poziție dreaptă și a fi stabili, corpul utilizează 300 muşchi. Indiferent de poziția adoptată, articulațiile reprezintă liantul ce ne susține mobilitatea, fiind de cele mai multe ori supuse la grele încercări prin suprasolicitare sau solicitare inadecvată, sedentarism, traumatisme, obezitate, afecțiuni articulare, etc.

Ce sunt articulațiile?

Acele zone de joncțiune formate din totalitatea elementelor care participă la unirea a două sau mai multor oase adiacente sau la distanță.

Ce rol au?

Prin intermediul lor se permite mișcarea fără frecarea suprafețelor osoase, distribuția forțelor și amortizarea presiunilor aplicate la acest nivel.

Ce putem face pentru sănătatea articulațiilor?

Aport de nutrienți articulari de calitate, hidratare și efort fizic adecvat și moderat.

Rodia este un puternic antioxidant, mai tare ca multe alte fructe, precum si decat vinul rosu ori ceaiul verde. Ea contine numerosi antioxidanti precum: polifenoli, tanini si antocianini, iar acestia din urma actioneaza incredibil de eficient pentru sanatatea articulatiilor si a organismului, in general; acest fruct contine si numeroase vitamine, dintre care mentionam: vitamina A, B5, K, vitaminele C si E, precum si acid folic si minerale de baza pentru organism, ca de exemplu: calciu, magneziu, fier, potasiu. Toti acesti compusi ai rodiei, fac din ea, un adjuvant extraordinar de bun al sanatatii;

Antioxidantii din rodie, mentionati mai sus, sunt atat de puternici, incat pot avea efectul de incetinire a procesului de imbatranire premature, impiedicand aparitia problemelor associate acesteia (inclusive cele articulare). Totodata, studiile au demonstrat ca rodia poate fi folosita si chiar este recomandata, ca parte din tratamentul impotriva afectiunilor generate de inflamatie si stres oxidativ, aspect extrem de important, datorat tot antioxidantilor.

In ceea ce priveste proprietatile acestui fruct, rodia prezinta proprietati antiinflamatorii, ceea ce inseamna ca o puteti consuma fara grija daca va confruntati cu afectiuni precum cele articulare.

Rodia are efect benefic în cazul osteoartritelor? Amintim câteva dintre beneficiile ei în compoziția suplimentului nutritiv Movial Plus:

– Proprietăți antiinflamatorii în cazul osteoartrozei

– Inhibă producția de prostaglandine inflamatorii

– Reduce stresul oxidativ la pacienții cu artrită reumatoidă

– Protejează cartilajul hialin

Pentru reducerea durerilor articulare și îmbunătățirea mobilității, extractul din rodie din suplimentul nutritiv Movial Plus reduce inflamatia, stimulând în mod natural producerea de acid hialuronic din lichidul articular, asigurand protecția si sanatatea articulațiilor!

Vezi si alte plante cu R