Spectacol de moda pentru Spitalul „Sfanta Maria” din Iasi

1a5aayqbc3Resedinta Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a gazduit un spectacol de moda organizat pentru spitalul de copii „Sfanta Maria” din Iasi. Cei peste 200 de oaspeti au putut admira colectiile cunoscutilor designeri: Irina Schrotter, Stephan Pelger si Lena Criveanu. 

Gazda evenimentului a fost realizatorul TVR 1 Irina Pacurariu, iar printre personalitatile prezente s-au numarat Excelenta Sa Esmail Sana, Ambasadorul Egiptului, Excelenta Sa Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Germaniei, Excelenta Sa Dan Ben Eliezer, Ambasadorul Israelului, Excelenta Sa Im Han – Taek, Ambasadorul Coreei de Sud, Excelenta Sa Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei, Excelenta Sa Solendil Omur, Ambasadorul Turciei, Excelenta Sa Oskar Fuzes, Ambasadorul Ungariei, Excelenta Sa Stanislao de Grande Pascual, Ambasadorul Spaniei, Excelenta Sa Salem Al Jaber, Ambasadorul Qatarului, si Excelenta Sa Mario Cospito, Ambasadorul Italiei.

 

Evenimentul gazduit de Excelenta Sa Dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA, are scopul de a sustine ambitiosul proiect initiat de Fundatia Scheherazade – renovarea spitalului de copii „Sfanta Maria” din Iasi. Construit in 1970 prin fuziunea tuturor unitatilor pediatrice din Iasi, acesta este cel mai important spital din regiunea de nord-est a tarii, aici fiind tratati anual peste 60.000 de copii. In acest moment, exista sectii aflate intr-un stadiu avansat de degradare, atat din punct de vedere arhitectural, cat si sanitar, electric si termic, ce necesita lucrari urgente de renovare si modernizare, precum Clinica de Chirurgie Pediatrica I si Sectorul Septic, Clinica de Pediatrie generala IV si Bucataria Dietetica, insumand o suprafata totala de 1.800 de metri patrati. In aceste sectoare sunt tratati anual peste 8.000 de copii de catre 100 de cadre medicale.

Text: Alina Lupa