Top 5 remedii naturiste contra astmului bronsic

poza remedii astm bronsicAstmul bronsic este o afectiune respiratorie frecvent intalnita la noi in tara, vizata fiind categoria de varsta 20-40 de ani. Insa aceasta boala nu ocoleste nici copiii si nici persoanele de varsta a treia! Pentru a contracara efectele acestei boli suparatoare, va recomandam 5 remedii naturiste, care pot „lucra” eficient alaturi de tratamentul medical corespunzator.

 



Ceaiul de cimbrisor are efect expectorant

 

Fiind un excelent dezinfectant, cimbrisorul este folosit atat ca expectorant in tratamentul tusei comune si al celei convulsive, cat si in cel al gripei, racelii, bronsitei si astmului. Datorita uleiului eteric, cimbrisorul are efect curativ in laringite, traheite, tuberculoza si infectii respiratorii acute.

 

Busuiocul reduce inflamatiile tractului respirator

 

Busuiocul ajuta la dilatarea bronhiilor atunci cand ele sunt astupate si reduce inflamatiile de la nivelul tractului respirator, fiind de aceea recomandat in infectiile respiratorii acute, tuse si astm. Se administreaza de 3 ori pe zi cate 5 picaturi de ulei de busuioc.

 

Laptisorul de matca, concentrat in aminoacizi esentiali

 

Laptisorul de matca are proprietati terapeutice de exceptie. Aceste proprietati terapeutice sunt datorate compozitiei in minerale si vitamine care au o structura usor asimilabila de catre organismul uman. De asemenea, glucidele, proteinele si lipidele continute de laptisorul de matca sunt usor de asimilat. Potrivit “The Journal of Biological Chemistry”, royalisina (proteina prezenta in laptisorul de matca) are proprietati antibacteriene care combat majoritatea bacteriilor responsabile pentru infectiile stafilococice.

 

Gutuia, antiseptic natural recunoscut

 

Sucul din gutuie are proprietati fortifiante, antiseptice, hemostatice, astringente si diuretice. Este recomandat in anemie, afectiuni cardiovasculare, ale cailor respiratorii, ale tubului digestiv si, bineinteles, in astm.

 

Ridichea neagra, sursa de vitamine

 

Sucul de ridiche neagra contine vitaminele B si C. Este indicat in afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, gripe si viroze respiratorii. Are proprietati antiscorbutice, antialergice, antitusive, stimuleaza ficatul si provoaca golirea vezicii biliare, mentine nivelul de hormoni in echilibru.


Text: Alina Lupa