Ziua Internationala a Melanomului

Control_dermatolog1Cu ocazia Zilei Internationale a Melanomului, Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala face un apel pentru preventia melanomului prin controlul periodic al pielii si lanseaza cartea “Sa intelegem melanomul”, distribuita gratuit tuturor medicilor dermatologi din tara.

Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SRMEDCC) marcheaza Ziua Melanomului in Romania prin lansarea cartii “Sa intelegem melanomul”, editia 2012, prima lucrare dedicata publicului care explica implicatiile celei mai grave forme de cancer cutanat. Volumul, scris de doi dermatologi americani celebri, Dr. Perry Robins si Dr. Maritza Perez, este tradus si adaptat de catre Dr. Mihaela Leventer, presedinte al SRMEDCC.

Potrivit SRMEDCC, toate persoanele care au mai mult de 50 de alunite sunt vulnerabile, de aceea expunerea protejata la radiatii ultraviolete si monitorizarea constanta a modific?rii alunitelor sunt singurele care pot depista in timp util aparitia cancerului de piele.

Medicii dermatologi, membri ai Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala, recomanda minimizarea riscului de dezvoltare a melanomului prin urmatoarele m?suri: evitarea arsurilor solare, limitarea expunerii la solariu si controlul periodic al pielii.

 

Text: Ruxandra Raica