6 trucuri neștiute de protecţie solară

protecţie solară 

Pentru aceia dintre noi care iubim soarele, dar nu vrem să avem de-a face cu arsuri solare, specialiștii în îngrijirea pielii ne împărtășesc cele 8 trucuri neștiute până acum care ne învață cum ne mai putem proteja de radiații ca să ne putem bucura din plin de zilele însorite!

Renumit doctor dermatolog în Toronto, Renée Beach dezvăluie cele mai practice trucuri care ne protejează de soare și efectele sale mai puțin plăcute, cum ar fi arsurile.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Sun System o gamă completă pentru protejarea tenului şi a pielii corpului de acţiunea nociva razelor solare, oferind protecţie solară tuturor tipurilor de piele, chiar şi celor sensibile şi reactive la soare.



1.    Sari peste crema hidratantă!

În lunile de vară, putem renunța la crema hidratantă și să folosim direct produse de protecție solară, deoarece ele au și proprietăți hidratante. În plus, aplicarea prea multor produse ar putea face ca pielea să capete un aspect gras.

„Umiditatea pe care o produce organismul nostru în această perioadă a anului nu necesită neapărat o hidratare suplimentară”, spune Beach. Însă dacă aveți pielea uscată, specialiștii vă mai oferă un pont. Lăsați crema hidratantă să se usuce înainte de a aplica protecție solară!

2.    Aplică mai multă protecţie solară!

Odată ajunși la plajă, majoritatea oamenilor nu aplică suficientă protecție solară! Iată ce cantități ne sunt recomandate de specialist.

„Cantitatea pe care ar trebui să o aplicăm pe față este un sfert de linguriță și jumătate de linguriță dacă vom aplica pe față și gât”, mai spune Beach. În ceea ce privește protejarea întregului corp, se recomandă aplicarea unei cantități de aproximativ 30 de grame, cât ai umple un pahar de tărie.

3.    Nu uita să acoperi cu protecţie solară toate zonele importante!

Când vă gândiți să petreceți ceva mai mult timp la soare, nu uitați de locuri precum – urechi, ceafă, picioare și zona încheieturilor! Scalpul necesită și el o grijă specială, iar cel mai bun mod de a-l proteja de soare este să nu ne expunem între orele 10:00 și 15:00. De asemenea, ar trebui să se ia în considerare purtarea unei pălării.

„Există pălării care se potrivesc bine pe cap și care sunt foarte protectoare, blocând aproximativ 99,8% din radiațiile ultraviolete”, susține dr. Beach.

O altă zonă de neratat sunt mâinile. În mod ideal, trebuie aplicată protecție solară după fiecare spălare a membrelor, ca să fim siguri că zona este protejată cu adevărat.

4.    Protecţie solară și în mașină!

Nu trebuie să uităm de protecție solară nici când călătorim cu mașină! După 28 de ani de drumuri, un șofer în vârstă de 69 de ani a avut leziuni vizibile ale soarelui pe partea stângă a feței, partea cea mai apropiată de fereastră. Care este soluția pentru șoferii care petrec multă vreme la volan?

„Unul dintre cele mai importante lucruri de făcut în mașină este să te asiguri că loțiunea de protecție solară are protecție UVA. Căci UVA trece prin parbriz, fapt ce ar putea favoriza îmbătrânirea pielii.”, susține doctor Renée Beach.

5.    Caută umbra!

„Umbra te protejează de UVB, tip de raze care are legătură cu arsurile solare și cancerele de piele.”, mai atrage atenția dr. Beach. Specialistul recomandă să mergem pe partea umbrită a străzilor, să alegem un loc umbrit când ieșim la terasă și să purtăm o pălărie cu bor de 5-10 centimetri.

6.    DA protecție solară, indiferent de nuanța pielii!

Ideea că persoanele cu tonuri mai închise ale pielii nu au nevoie de protecţie solară este o concepție total greșită.

Farmaciştii Catena recomandă RILASTIL SUN SYSTEM Fluid 100 este o crema de protectie solara cu o textura fluida, care contine complexul PRO-DNA, un antioxidant puternic care calmeaza pielea si are efect antirid, luptand impotriva imbatranirii premature a tenului.

„Oamenii cu tonuri mai deschise ale pielii sunt reprezentați mai frecvent cu cancer de piele. Pe tonurile de piele maro și negru nu sunt predispuse unui risc crescut de cancer de piele, dar cu siguranță există modificări de pigmentare.”, este avertismentul dr. Beach.

Cel mai important lucru este găsirea acelui produs de protecție solară care să funcționeze perfect pentru fiecare în parte.

Adelina Mariş

Foto Shutterstock