Despre fata luminoasa a lunii

gandul 19 februarieIn tot ceea ce fac incerc sa vad partea plina a paharului, fata luminoasa a lunii si sclipirea diamantului in noroi. Este foarte important sa ai fata de viata o atitudine optimista si un zambet in buzunar. In momentele de panica,  nemultumire sau deznadejde, este foarte important sa gasesti puterea unui zambet. El te poate face sa mergi mai departe. “Mama, tu daca nu o sa mai razi, o sa incetezi sa mai existi”, mi-a spus copilul meu, uimit fiind de pofta cu care radeam.

“Stiam ca esti  in birou pentru ca ti-am auzit rasul de la parter”, imi spun adesea colegii. Patru etaje de ras, nu e prea mult.

Este foarte adevarat. Pentru mine, rasul este salvator. Ca toata lumea, am si eu momentele mele grele, dar desi iau viata extrem de in serios, seriozitatea nu a insemnat niciodata pesimism sau dramatism. Oamenilor le place sa aiba in preajma oameni veseli, optimisti, care le dau curaj si care reusesc sa-i scoata din butoiul cu melancolie. Mie imi place sa am oameni in jurul meu. Sa-i fac sa rada si sa rad impreuna cu ei.

Atitudinea buna, optimista atrage lucruri si intamplari pozitive. Sufletele vesele si deschise cheama langa ele suflete vesele si deschise pentru ca impreuna sa caute sclipirea diamantului ascuns in noroi. Viata e o lupta. Viata e o competitie. Viata poate fi nedreapta. Uneori cruda. De cele mai multe ori surprinzatoare. Aproape niciodata plictisitoare.  Dar dincolo de toate astea, viata e frumoasa.

 

Un zambet o poate face interesanta. Rasul tau poate sa o faca minunata.