Motivatia la serviciu pe timp de criza

Motivatia-la-serviciu-pe-timp-de-crizaEste greu sa-ti aduni fortele si sa te dai jos din pat pentru o noua zi de lucru? Ar trebui sa-ti aduci aminte de placerea cu care deschideai calculatorul dimineata, de elanul pentru un nou proiect, de satisfactia cu care vorbeai despre jobul tau.

Daca esti o persoana care e motivata de recompense financiare, cu siguranta iti va fi greu sa-ti aduni fortele in conditiile in care au aparut efectele “crizei financiare” si “reducerile de costuri”. Ar trebui totusi sa privim partea plina a paharului. Actualul context economic ne ofera posibilitatea de a reflecta serios asupra tuturor aspectelor ce vizeaza evolutia profesionala, optiunile in cariera si obiectivele pe termen mediu si lung. Majoritatea angajatorilor nu mai au cum sa ne ofere bonusuri, deci va trebui sa ne motivam singuri.

Ambitia trebuie sa te motiveze

Pentru a fi motivata ai nevoie de noutate. Fii gata sa propui idei noi si sa preiei sarcini noi! Rutina isi are dezavantajele ei. Incearca sa te perfectionezi, deoarece cu cat esti mai bine pregatita in ceea ce faci, cu atat mai motivata poti deveni. Ar mai trebui sa te gandesti si la felul in care ai putea avansa in cadrul departamentului. Sigur iti doresti o anumita pozitie, iar daca vei reusi sa-ti indeplinesti mai bine sarcinile, cu siguranta superiorii tai vor observa. Dar atentie, ambitia trebuie sa te motiveze, nu sa te duca la autodistrugere!

Ce rol au colegii in procesul de motivare?

Si colegii au rolul lor in procesul de motivare. Un mediu de lucru placut, care sa te stimuleze, se poate crea destul de usor. Incearca sa-ti cunosti colegii, discuta cu ei cat mai mult, despre serviciu si nu numai. Mici iesiri, mese in comun cu diverse ocazii, un ceai sau o bautura racoritoare aduc oamenii impreuna, si vei avea ocazia sa-i cunosti mai bine. Indiferent care ar fi factorii de motivare utilizati, trebuie sa constientizam faptul ca depinde si de noi sa ne facem jobul mai placut si mai interesant. Atata timp cat exista motivatie interna avem jobul ideal!

Text: Elena Manera

HR senior consultant

Ascent Group

www.ascentgroup.ro