Reintra in ritm dupa concediu

Reintra-in-ritm-dupa-concediuDe cele mai multe ori ne dorim atat de mult sa evadam, sa ne deconectam de la problemele cotidiene, incat ni se poate intampla ca planurile noastre sa se opreasca doar la perioada in care incepe concediul. Nu ai nimic planuit pentru dupa si toate programarile se opresc in momentul in care bagajele sunt facute, rezervarile la fel, toti cei din jurul tau sunt gata si se pregatesc de plecare. Ai o evidenta a ceea ce vei face in bine-meritatul tau concediu, dar atat. Cu siguranta mintea nu iti sta la ce vei face cand te vei intoarce la serviciu.

Haide sa ne jucam putin si sa ne imaginam impreuna ultima zi de concediu

Seara te intorci acasa, obosita fizic, bogata sufleteste, cu o gramada de bagaje si suveniruri, si mai ales cu un dor nebun de a te pune in pat, nu neaparat sa dormi, ci in prima faza pentru a rememora evenimentele si locurile prin care ai trecut, sa ai siguranta ca mintea ta a acaparat fiecare detaliu si, mai mult decat atat, a profitat la maxim de tot. Te cuprinde insa disperarea cu gandul ca maine dimineata trebuie sa te trezesti devreme si sa te duci la serviciu! Toata vraja deja a trecut. Se instaleaza nesiguranta, teama si mai ales un sentiment de frustrare gandindu-te: „Poate meritam si eu mai mult!”, „Poate inca doua zile…” Ce bine ca a fost doar un joc al imaginatiei noastre! Pentru ca exista si o alta varianta care ne poate salva de un conflict, atat interior cat si cu cei din jurul nostru.

Asadar iata cateva sfaturi pentru a face mai usoara reintoarcerea la birou dupa vacanta:

  • Incearca sa revii acasa cu cel putin 2 zile inainte de finalul vacantei.
  • Fii prevazatoare si scrie o lista cu ce ar fi putut sa apara la serviciu cat timp ai fost plecata si, in acelasi timp, o alta cu ceea ce stii cu siguranta ca vei avea de facut. O data cu acest exercitiu, fara sa vrei, te vei reconecta la mediul de la serviciu.
  • Daca ti se va parea greu, si nu te vei simti in stare sa te concentrezi, nu e neaparata nevoie sa o faci din prima. Poti face mici pauze in care sa trebaluiesti prin casa, sa faci ordine, sa faci cumparaturi cu cele necesare, mai ales ca ai lipsit ceva timp de acasa.
  • Reaminteste-ti ca job-ul pe care il ai este cel ales de tine, la un moment dat. Cand ai facut aceasta alegere ai avut niste necesitati de satisfacut sau l-ai ales pentru ca iti placea. Tocmai acesta este unul dintre motivele care-ti va da un impuls sa reintri in ritm.
  • Colegii vor fi bucurosi sa te revada, mai ales ca pentru cei din biroul tau ai ales cate un suvenir care sa li se potriveasca. Astfel vor fi incantati si vor fi in acelasi timp interesati de locurile pe care le-ai vizitat.
  • Rezerva-ti cateva ore din ultima suta de metri a vacantei in care sa te rasfeti! Esti convinsa ca meriti asta. Iesi in parc, plimba-te prin oras, urmareste oamenii care cu siguranta sunt agitati si nepasatori.
  • Aceste activitati te vor reintroduce in mijlocul actiunii, fara insa ca tu sa participi la ea, ci doar ca martor in prima faza. Va fi, cu siguranta, un sentiment placut ca toti in jurul tau au ceva de facut, au de ajuns undeva si se grabesc sa nu intarzie, insa tu, nu. Nu inca…
  • Seara, vei fi suficient de obosita incat sa poti sa te pui in pat devreme. Aloca-ti o jumatate de ora in care sa faci o baie calda, aromata, dupa care stii ce urmeaza: un somn odihnitor.

Draga mea, acum vei fi pregatita ca dimineata sa iti bei cafeaua senina, sa ajungi la birou cu zambetul pe buze, odihnita si pregatita sufleteste pentru acomodarea si reintrarea in cotidian!

Text: Sorina Ivan

HR consultant

Ascent Group

www.ascentgroup.ro