Afla ce avantaje iti ofera silueta clepsidra

principala 2Femeile cu silueta clepsidra sunt considerate printre cele mai norocoase. Caracteristica principala a acestui tip de silueta este talia vizibil mai ingusta fata de solduri. O astfel de silueta este, desigur, una cu forme, asa ca trebuie sa fii mandra de ceea ce ti-a daruit Mama Natura. Astazi vom vorbi despre ce stil ar trebui sa adopti, astfel incat sa-ti pui in evidenta atuurile.



Haine potrivite siluetei clepsidra

Pentru ca talia este mai ingusta fata de sani si coapse, s-ar putea ca unele haine, care se potrivesc in partea de sus sau in partea de jos, sa fie largi in jurul taliei. Nu este cazul insasa iti ascunzi silueta in spatele unor haine largi. Totusi, trebuie sa eviti piesele vestimentare mult prea stramte sau supradimensionate, deoarece umerii si sanii vor parea mult mai mari decat in mod normal si se va crea un dezechilibru. Armonia proportiilor este extrem de importanta. Opteaza pentru topurile care pornesc stramte pe sani si apoi sunt usor mai largute. Un decolteu in forma de „V” iti va complimenta silueta, va scoate frumos in evidenta bustul si va crea iluzia de alungire.

Avantajele siluetei clepsidra2 2

Silueta clepsidra este armonioasa si foarte sexy. Poti purta fara niciun fel de problema rochii petrecute in talie, rochii pe care le poti accesoriza cu tot felul de centuri, care sa sublinieze, in general, aceasta parte a corpului. Nu prea exista restrictii in ceea ce priveste imprimeurile, insa nu trebuie sa exagerezi cu bulinele, dungile si florile supradimensionate. Poti opta pentru o rochie cu imprimeu animal print, dintr-un material usor si natural. De asemenea, iti poti permite, fara probleme, sa porti la job atat fuste creion, cat si fuste „A line”. Incearca intotdeauna sa-ti achizitionezi fuste cu talia mai inalta, si nu pe acelea care se lasa pe solduri. Evita fustele peste genunchi pentru ca vor adauga cateva kilograme.

Silueta clepsidra − outfituri de evitat

4 4Fustele cu foarte multe falduri, fustele plisate trebuie evitate, deoarece atrag foarte mult atentia in partea de jos a corpului si din nou se va crea o disproportie. Alege fie sa porti piese vestimentare usor largi in partea de sus si stramte (dar nu exagerat) in partea de jos, fie invers; niciodata nu combina piese vestimentare de acelasi tip. Nu purta o fusta creion cu un maiou stramt sau un top cu volane cu o rochie plisata. Daca ai picioarele subtiri, nu purta jeansi skinny, vor scoate mult prea mult posteriorul in evidenta. Opteaza, mai degraba, pentru jeansi si pantaloni evazati, dar si pentru pantaloni cu o croiala dreapta.

Text: Ruxandra Dumitrescu