Hipnoza, noul tratament al durerilor de spate

Terapia prin hipnoza a devenit un subiect foarte abordat in zilele noastre, tot mai multe persoane apeland la aceasta metoda neconventionala pentru tratarea unor probleme de sanatate. Iata ca, dincolo de tratarea problemelor psihice si emotionale, hipnoza aduce imbunatatiri considerabile si in tratarea unor afectiuni fizice, putand sa dizolve, totodata, si cauza mentala care a stat la baza sa.



Nasterea prin hipnoza

Hipnoza vindeca durerea

Durerea este o conditie generala a existentei umane care ne afecteaza, la un moment dat, pe fiecare in parte. In functie de stilul de viata, de nivelul de stres acumulat si de importanta pe care o acordam starii generale de sanatate, ne putem confrunta cu dureri mai usoare, mai intense sau chiar cronicizate. Cele mai comune astfel de stari sunt durerile cap, durerile de picioare, de articulatii sau de spate si, de cele mai multe ori, masajele sau medicamentele de subminare a durerii nu sunt de ajuns, tratand doar superficial si temporar problema. In opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, „atunci cand durerea nu mai este acuta ci devine una cronica, putem spune ca a trecut de la un nivel fizic, de la o cauza fizica, la una emotionala. Hipnoza este, fara doar si poate, o metoda inedita, eficienta si chiar uimitoare de control si eliminare a durerii, si este folosita de sute de ani de marii hipnoterapeuti ai lumii. Hipnoza este folosita pe post de analgezic, stare medicala caracterizata prin scaderea marcanta sau disparitia sensibilitatii la durere, spontana sau terapeutica.”

Alte afectiuni tratate prin hipnoza

Remediu eficient contra durerilor de spate

Una dintre cele mai frecvente dureri de care sa plang oamenii este durerea de spate care, insa, a fost in nenumarate randuri tratata cu succes prin hipnoterapie. Cum functioneaza, mai exact, aceasta metoda ne-a explicat Hipnoterapeutul Eugen Popa: “Hipnoza creeaza o stare mentala in care mintea subconstienta, motorul emotiilor si senzatiilor, poate primi mai usor sugestii pozitive pentru interpretarea si depasirea durerii. Persoana aflata in suferinta este adusa intr-o stare de relaxare profunda in care schimba raspunsurile pe care subconstientul le transmite la mesajele de durere. De exemplu, prin hipnoza iti poti programa subconstientul sa elibereze endorfine atunci cand este necesar pentru a atenua durerea de spate. Endorfinele sunt analgezice produse in mod natural de creier care au capacitate de a produce o anestezie usoara sau o anestezie completa a durerii”.

Iata 6 trucuri mentale pentru a vindeca durerea

Modalitati de tratare a durerilor de spate prin hipnoza

In practica, exista trei modalitati de baza prin care hipnoterapia trateaza durerile de spate:

  1. Sugestiile directe date la nivel de subconstient astfel incat perceptia durerii sa fie influentata in mod pozitiv. Aceasta modalitate permite anihilarea durerii, insa, cauza care a produs-o va continua sa existe.
  2. Stimularea subconstientului pentru a produce endorfine ce vor fi folosite ca analgezice pentru durerea de spate, astfel incat durerea sa nu mai fie simtita.
  3. Descoperirea cauzelor emotionale care stau la baza durerii si rescrierea experientei traumatizante. Prin aceasta ultima metoda durerea poate fi vindecata definitiv, fiind, de altfel, si cea mai eficienta dintre toate.

Daca te confrunti cu dureri de spate, iata si alte solutii alternative pentru a le trata! Detalii aici!

Text: Madalina Manole