Sascha Haseloff: „Anul acesta bretonul este un must-have” Afla care sunt si celelalte tendinte ale momentului dezvaluite de hairstylistul de talie mondiala!

Teatrul Elizabeta a celebrat, din nou, arta, insa, de aceasta data, printr-un altfel de eveniment       realizat in jurul unui adevarat show de hairstyling. Evenimentul, sustinut de Top Line, si-a propus sa prezinte, in premiera, colectia Goldwell In-Flux, colectie creata special de hairstylisti de talie mondiala pentru a trasa trendurile in materie de culoare si tunsoare pentru anul 2017. Invitatul special a fost Sascha Haseloff, Goldwell Global Master, care, alaturi de colaboratorii nationali Goldwell, a propus 10 look-uri ce evidentiaza intocmai tendintele momentului.

Am stat de vorba cu renumitul hairstylist, cel care, de peste 10 ani, colaboreaza cu cei mai mari designeri ai lumii si cu cele mai in voga reviste internationale, si am aflat ce parere are despre look-urile descoperite in Romania dar si despre provocarile pe care le impun noile tendinte ale anului 2017 in hairstyling.



Tonica: Reusesti sa duci coafura la rang de arta. De unde-ti iei inspiratia cand realizezi o tunsoare extravaganta?

Sascha Haseloff: Cand cream o noua colectie incercam sa gandim global, pentru ca ne adresam hairdresserilor din intreaga lume ce lucreaza cu Goldwell. Scopul este acesla de a-i inspira pe acesti profesionisti. Se poate ca tunsorile sa fie prea puternice pentru a le aduce in salon sau pentru a-i inspira pe hairdresseri, totusi acestea sunt doar in scop de inspiratie. Probabil o tunsoare banala poate fi plictisitoare pentru unuii stilisti dar noi asa trebuie, sa cream ceva iesit din comun. Inspiratia pentru asemenea tunsori poate veni de oriunde. Spre exemplu, ma las inspirat de o arhitectura mai deosebita sau de oameni care au un look iesit din comun, arta, in general, ma inspira dar si alegerile oamenilor obisnuiti. Un plus pentru noi, cei de la Goldwell, este acela ca lucram cu agentii de trend, care ne ofera toate informatiile necesare in acest sens, informatii ce stau la baza trendurilor pe care le cream.

Crezi ca o coafura diferita sau o tunsoare indrazneata poate schimba atitudinea unei femei? Care este, in viziunea ta, legatura dintre look si starea de spirit?

Aici intervine hairstilistul pentru ca este important sa primesti sfaturi bune din partea unui specialist. Trebuie sa vezi forma fetei, forma intregului cop si inaltimea femeii pentru ca toate acestea influenteaza schimbarea de atitudine in urma tunsorii. O femeie mai mica de inlatime este bine sa aiba parul mai scurt, in timp ce o femeie inalta este de preferat sa aiba parul mai lung. Aceste lucruri influenteaza propunerea profesionistului si implicit atitutinea femeii. Este foarte important ca femeia care vrea sa isi schimbe look-ul sa gaseasca un stilist educat pentru a avea rezultatele dorite si potrivite.

 

Ce parere ai despre gusturile romancelor in materie de hairstyle? Sunt mai conservatoare sau mai rebele fata de femeile din alte tari?

Trebuie sa spun ca am fost in Romania doar trei zile, dar am observat ca romancelor le place sa aiba parul lung. Avand in vedere ca eu sunt unul dintre hairstilistii carora le place sa tunda par, ar fi frumos ca acestea sa fie mai deschise catre posibilitatea unor tunsori medii sau scurte.  Cred ca diversitatea aceasta le face pe femei sa arate mai bine pe strada, iar pentru noi, ca barbati, este chiar mai interesant sa nu vedem ca toate femile poarta aceeasi tunsoare.

Ce sfat ai da femeilor care doresc sa-si schimbe integral look-ul?

Sa gaseasca un hairstilist foarte bun, sau mai bine zis, sa gaseasca un hairstilist care lucreaza cu Goldwell, caci sunt, fara doar si poate, educati si cei mai buni in domeniu.

 

Ce coafuri si tunsori vor fi la moda in anul 2017?

In 2017, in ceea ce priveste tunsoarea, aproape totul este permis.  Avem trenduri pentru toate lungimilie de par si se poarta atat parul lung, cat si cel scurt. Insa, pentru orice tunsoare am opta, cel mai important in acest an este bretonul. Orice tip de tunsoare abordata trebuie sa se potriveasca cu fizionomia fetei, tocmai de aceea am propus diverse variatii de breton, pretabile pentru infatisari cu trasaturi diferite. Se poarta tunsorile texturizate, structurare, si putem miza pe forme diverse: lucram cu tunsori pe rotund, care sunt soft, si, pe de alta parte, lucram cu contururi puternice.

Care vor fi nuantele de par in voga?

Daca anul trecut lucram cu culori vibrante si le imbinam contrastant, anul acesta lucram tot cu nuante vibrante, dar le aplicam impreuna atat de soft incat sa nu existe un contrast evident, ci o imbinare armonioasa de culori inchise si deschise. Toate tonurile de gri sunt in trend anul acesta si, de asemenea, diversele valente coloristice ale verdelui. Efectul final va fi vibrant si va incanta.

Text: Madalina Manole