Costina Lumezeanu, make-up artist, despre greselile de machiaj pe care le fac romancele si despre colaborarea cu Carla’s Dreams

Costina Lumezeanu este unul dintre cei mai talentati make-up artisti romani, iar acest lucru se reflecta si in numarul mare de colaborari pentru videoclipuri si shooting-uri realizate alaturi de artisti precum Carla’s Dreams, Irina Rimes, Nicoleta Nuca, Lariss, Yanka, Mira, Vanotek, Lucia, Gjan, Ivana sau Lori.

In interviul pe care ni l-a acordat, Costina ne-a dezvaluit din secretele muncii ei alaturi de vedete, ne-a enumerat cele mai frecvente greseli de make-up pe care le fac romancele si ne-a prezentat tendintele noului sezon in materie de machiaj.



Ce inseamna pentru un make-up artist sa munceasca alaturi de o vedeta? Artistii sunt dispusi sa accepte sugestii de la tine sau stiu foarte bine ceea ce isi doresc?

Sa faci parte din echipa de beauty din spatele unei vedete este ceva extraordinar insa presupune multa munca, profesionalism si discretie. In general, vedetele stiu foarte bine ce-si doresc, dar imaginea unei vedete este rezultatul unei munci de echipa. Make-up-ul il stabilim impreuna, in functie de tematica proiectului, iar inspiratia vine din tinute, din coafura si din tendintele actuale in make-up.

Inteleg ca printre artistii cu care colaborezi se numara si Carla’s Dreams. Cat timp iti ia sa-i realizezi machiajul complex cu care s-a remarcat in peisajul muzical?

Cu solistul de la Carla’s Dreams am lucrat de cateva ori, iar machiajele au durat mai putin de o ora. Modelul pentru make-up l-am ales impreuna de fiecare data.

Poti sa ne povestesti o intamplare memorabila sau amuzanta de la ocaziile in care ai lucrat impreuna cu vedete?

Pentru ca tot am vorbit de Carla’s Dreams, imi amintesc un job intr-o zi foarte de dimineata la casa de discuri Global Records… In timp ce-mi aranjam pensulele si culorile pe masa de lucru am auzit in spatele meu cateva persoane vorbind, printre care si o voce foarte cunoscuta… nu mai lucrasem niciodata cu solistul de la Carla’s Dreams, nu stiam cum arata fara machiaj (prea putini stiau la acel moment), dar vocea aceea pentru mine era…inconfundabila. L-am intrebat „Tu esti Carla’s Dreams?” si mi-a raspuns simplu, „Da”. Am zambit amandoi si ne-am apucat de lucru.

Cum s-a nascut pasiunea ta pentru make-up?

Am fost intotdeauna pasionata de desen, pictura si tot ceea ce tine de culori. In mod natural m-am indrepat spre Liceul de Arta, iar apoi spre cursurile Kruger-Brent Agency, Beauty & Make-up Academy. Ador faptul ca in meseria mea nu exista rutina: nicio zi nu seamana cu alta, fiecare make-up este unic, fiecare proiect este o provocare. Abordez cu aceeasi placere machiaje diverse, de la cel mai natural make-up/no make-up look la machiaje beauty, bride, creative/fashion sau efecte speciale.

Care sunt in opinia ta greselile de make-up pe care le fac romancele? Eventual din ceea ce ai vazut pe strada sau in alte locuri mai mult sau mai putin publice?

Din ce observ, cea mai frecventa greseala este machiajul de zi mult prea incarcat sau cu un fond de ten intr-o nuanta nepotrivita, care in loc sa uniformizeze tenul sfarseste prin a crea un efect de masca. Sprancenele prea accentuate si care ies din forma lor naturala sunt, din pacate, o greseala la fel de frecventa.

Care sunt tendintele in make-up pentru anul acesta, tendinte pe care am putea sa le adaptam in functie de ocazie?

In primavara anului 2017, tendintele de frumusete sunt destul de indraznete, ofera o multime de culoare, dar minimalismul este inca pe val, sublimat de un ten foarte luminos.

Anii ’80: Se pare ca anii ’80 reprezinta o referintă nelimitata pentru make-up artisti. In prezent, se poarta blush-ul aplicat din abundenta pe obraji, insa plasat ascendent, spre tample si arcada.

Fard grafic si indraznet: Fardul de pleoape colorat este o oportunitate pentru make-up artisti de a-si demonstra creativitatea si capacitatea de a lucra cu culorile.

Machiaj smokey: Machiajul smokey este un adevarat clasic, iar in primavara / vara 2017 este o adevarata tendintă de machiaj.

Sprancene groase: Parte a aspectului natural si minimalist, intalnim sprancenele groase in tendintele sezonului 2017. Le regasim periate, cu o grosime care denota un aspect curat, sau periate in sus pentru a parea cat mai pline.

Text: Oana Baltoc