Femeile in varsta sunt mai predispuse infectarii cu HIV

-0a0a0a0aashutterstock_49064551Femeile care divorteaza la o varsta inaintata sunt mai predispuse infectarii cu HIV si contractarii altor boli cu transmitere sexuala, conform unui nou studiu in domeniu. Doctorii diagnosticheaza din ce in ce mai multi oameni in varsta cu virusul HIV din cauza activitatilor sexuale neprotejate. Potrivit lui Christopher Coleman, profesor la Universitatea din Pennsylvania School of Nursing, aceste femei au tendinta de a lasa garda jos cu noii parteneri sexuali si astfel ajung sa nu foloseasca prezervativul sau orice alta masura de protectie.

In plus, inaintarea in varsta aduce modificari fiziologice in organismul femeilor, ca urmare a menopauzei, ceea ce duce la subtierea peretilor vaginali.

Datorita varstei inaintate, medicamentele administrate pentru tratarea bolilor precum cele cu transmitere sexuala sau HIV ajung sa fie foarte greu tolerate de organismul femeii, deoarece acesta reactioneaza diferit atunci cand i se administreaza anumite medicamente in comparatie cu perioada tineretii. “Exista un decalaj in privinta cunostintelor femeilor asupra schimbarilor fiziologice asociate cu menopauza”, a declarat profesorul Coleman pentru Reuters.

In cazul persoanelor trecute de 65 de ani infectate cu HIV, studiul afirma ca speranta de viata este de numai patru ani. Circa 33 de milioane de oameni din intreaga lume au virusul HIV, cea mai mare parte dintre acestia aflandu-se in Africa.

 

Text: Andreea Popescu