Cat de multe stii despre sarut?

Poza_cat_de_multe_stii_despre_sarutPrin definitie, sarutul este un gest pasional specific relatiilor interumane. Un sarut in adevaratul sens al cuvantului simbolizeaza legamantul de dragoste dintre doi parteneri si un mod de excitare sexuala. Indiferent ca vorbim despre sarutul in semn de prietenie, respect, parintesc sau pasional, acest simplu gest ne fascineaza si ne ofera o multitudine de senzatii si stari de natura psihica si emotionala.

Chiar daca multi dintre noi ne consideram “maestri” in arta sarutului, cu siguranta mai sunt multe lucruri interesante despre ceea ce implica un sarut, pe care noi inca nu le-am aflat.

Limba are sute de terminatii nervoase

Ingredientele principale in realizarea unui sarut sunt buzele si limba. Acestea sunt extrem de sensibile, din cauza faptului ca ele contin o multime de terminatii nervoase, de aproximativ 100 de ori mai multe decat exista in buricele degetelor. Prin urmare aceasta explica starea de fericire, extazul si dorinta de a fi sarutat in timpul, cat si dupa realizarea actului sexual.

Sarutul pasional te indeamna la sex

Anumite sondaje demonstreaza ca aproximativ 40% dintre barbati sunt de parere ca un sarut in adevaratul sens al cuvantului, lung si apasat, le stimuleaza dorinta de a face sex.

Creste tensiunea

Cercetarile au demonstrat ca un sarut intens creste tensiunea arteriala si modifica pulsul, accelerandu-l pana la 100 de batai pe minut. Sarutul declanseaza adrenalina si alerteaza inima, ceea ce induce starea de extaz in timpul orgasmului.

Reduce stresul

Obiectivul sarutului vizeaza starea de bine, puterea seductiei si detensionarea nervoasa. Partenerii care se saruta des prezinta un nivel crescut al atasamentului, consolidarea increderii si dorinta. Desfasurarea acestui proces are loc la nivelul creierului si constituie nivelul de hormoni eliberati in organism care detensioneaza si creste libidoul.

Slabeste si infrumuseteaza

Un simplu sarut accelereaza metabolismul si arde 2 pana la 5 calorii pe minut. S-a demonstrat statistic ca o medie de trei saruturi pasionale pe zi, cu o durata de 20 de secunde, va ajuta sa pierdeti in greutate mai repede decat v-ati propus. In timpul sarutului, sunt stimulati aproximativ 30 de muschi faciali, care prin contractia simultana au rolul de a mentine fermitatea pielii, avand un efect de catifelare si tonifiere.

O femeie saruta in medie aproximativ 79 de barbati, inainte sa se casatoreasca.

In decursul vietii, un om saruta cumulat in jur de doua saptamani.

Cel mai lung sarut din lume a fost inregistrat in Thailanda si a durat 50 de ore si 25 de secunde.

In timpul sarutului se transmit 278 de bacterii, insa 95% dintre acestea nu ne afecteaza sanatatea.

70% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani au experimentat sarutul pentru prima data in jurul varstei de 15 ani.

 

 

 

Text: Alexandra Lupu