Aplicarea machiajului pentru ochi

Aplicarea machiajului pentru ochiOptiunile pentru machiaj sunt prea numeroase pentru a fi listate. Conceptul de baza este de a face umbre pentru a accentua forma sau pentru a schimba forma prin folosirea progresiva a culorilor deschise pana la inchise deasupra ochiului, aplicate una peste alta astfel incat nu se poate vedea unde se opreste una si unde incepe cealalta. Am sa explic acum, pas cu pas, cum puteti folosi o culoare sau mai multe culori diferite pentru a crea un design clasic.

Chiar si pentru un design formal, patru culori diferite sunt suficiente. Chiar daca folositi una, doua, trei sau patru culori ele devin un design complet atunci cand este incalzit cu un tus, creion pentru contur.

Machiaj pentru ochi
Machiaj pentru ochi cu o singura culoare: se face cu o culoare calda, subtila peste tot pe ochi de la gene pana la sprancene, fara parti intrerupte. Nu trebuie sa purtati numai o pata de culoare peste pleoapa si sa ignorati restul zonei ochiului. Atunci cand se aplica o singura culoare ea se aplica de la gene in sus cu ajutorul unei perii. Asigurati-va ca nu aplicati culoarea in coltul din interior al ochiului (a zonei avute in vedere) sau in exterior spre tample. De asemenea, asigurati-va ca nu au ramas zone neacoperite in apropierea genelor. In acest moment toata zona este uniform colorata cu o singura culoare. Dupa aceea, plasati culoarea de pe pleoapa in sus catre sprancene urmarind intreaga lungime a sprancenii de la nas catre zona tamplelor. Evitati sa lasati o urma puternica in partea dinspre exterior acolo unde spranceana se opreste. Daca doriti stergeti umbra la locul unde se imbina cu dunga. Acest lucru va crea o luminozitate usoara si subtila sub sprancene. Deoarece colorarea cu o singura culoare, este atat de delicata si subtila, aplicarea pe suprafata este destul de simpla. Cele mai bune culori pentru acest model includ galbenul deschis, bej, maro deschis, gri deschis, maro auriu deschis, caramiziu si rosiatic deschis. Oricare ar fi culoarea nu trebuie sa fie prea evidenta.

Machiaj pentru ochi cu doua culori: Aceasta este una din cele mai obisnuite si practice metode pentru multe femei. Puteti aborda aceasta modalitate prin aplicarea unei culori mai deschise din zona pleoapei si o culoare mai accentuata spre sprancene, sau se poate aplica colorarea mai accentuata de la pleoapa si culoare deschisa la imbinare, catre sprancene. In general culoarea de sub spranceana trebuie sa fie cu o nuanta sau doua mai inchisa decat cea de la imbinare. Nu doriti sa fie o culoare in mod distinct diferita. Imbinarea poate fi bej, galben deschis, caramiziu, gri, roscat deschis, maro auriu sau orice alta culoare neutra deschisa iar culoarea de sub sprancene va fi o nuanta mai accentuata a celeiasi culori. Femeile care au pielea de un negru inchis pot purta roz,mov sau culoare piersicii atata timp cat aceste culori nu fac ca ochii sa para iritati sau nu-i scoate prea mult in evidenta. Culori deschise, stralucitoare pot face ca osul sprancenii sa para mai proeminent si mai greu.

Ce culori, ce umbre si unde le aplicam?
Regula genelor este ca, cu cat este mai mare zona de interferenta este comparata cu zona de sub spranceana si cu atat mai inchisa poate fi aceasta zona.; cu cat zona aceasta este mai mica se compara cu zona de sub sprancene iar culoare zonei de interferenta poate fi mai luminoasa, mai deschisa. Daca zona de interferenta este deja mare si proeminenta nu este necesar sa arate mai mare prin aplicarea unei culori deschise asupra ei. Daca zona de interferenta este mica, este indicat sa o faceti mai proeminenta prin purtarea unei culori mai deschie.
Modul de aplicare: Oricare modalitate este aleasa pentru acest model, zona de interferenta si cea de sub sprancene trebuie sa se intalnesca – dar nu sa se suprapuna – la dunga. Ca o optiune pentru modelul de machiaj cu doua culori, puteti folosi o perie rotunda mare sau mica pentru aplicarea culorii dechise partii de interferenta si culoarea mai inchisa de la intereferenta la spranceana. Apoi folositi o perie mica pentru a face culoarea mai deschisa, deoarece o luminozitate mai mare alungeste muchia joasa a spancenii. Aceasta poate aduce o mare dar subtila modificare a formei sprancenii si ochiul nu mai are nevoie de o alta culoare pentru umbre. Puteti de asemenea aplica culoarea mai deschisa de la zona de interferenta la zona de sub spranceana si sa folositi culori calde , inchise si usor deasupra liniei. Apoi luati peria si folositi culoarea mai inchisa pentru a colora usor coltul din spate al ochiului asigurandu-va ca este extensia culorii de la dunga.

Model de machiaj al ochilor cu trei culori
Incepeti prin aplicarea unui machiaj de baza format din una sau doua culori asa cum s-a descris mai sus. Dupa ce ati efectuat acest lucru, cea de a treia culoare, chiar una mai puternica decat celelalte doua, se aduga in partea din spate (spre exterior) in coltul pleoapei sau pe dunga, sau peste ambele peste dunga si coltul coltul din spate al pleoapei.
In acest desen, pleoapa si culoarea de sub spranceana sunt calde si mai putin intense decat culoare de la coltul din spate al pleoapei sau de pe dunga. Indiferent unde plasati a treia culoare mai inchisa, poate fi o nuanta puternica dar frumoasa de maro , mangal, cedru, mahon, nisip maro – roscat, tigla, maro ciocolatiu, camila sau chiar negru.
Modul de aplicare: Daca aplicati a treia culoare pe dunga  trucul este ca, culoarea de pe dunga sa nu ajunga pe pleoapa, ci mai degraba sa se imbine in zona de sub spranceana si inafara spre tample. Atunci cand periem dunga colorata peste ochi, asigurati-va ca nu faceti o miscare in jos pe foma ochiului. Cela mai bun look realizeaza imbinarea dintre culoarea dungii si negrul in coltul ochiului (spre exterior) si sus spre parte din spate a osului sprancenii. Cand aplici culoarea dungii, fi sugura ca urmaresti unghiul periei in timp ce amesteci culoarea de la dunga in exterior si in sus catre zona de sub spranceana. Daca plasati culoarea cu peria in sus, la un unghi de 90° veti aparea ca si cum aveti aripi. Cu cat unghiul este mai usor, mai putin abrupt cu atat look-ul va fi mai placut, asa icat fiti siguri ca ati amestecat usor din zona pleoapei inspre zona de sub sprancene. Daca aveti zona dungii mica, o periere precisa a culorii va determina o aplicare controlata si o plasare specializata. Daca aplicati a treia culoare la coltul din spate al ochiului, culoarea imbratiseaza o mica sectiune a pleoapei imbinanduse in zona dungii si a tamplelor. Explic aceasta etapa in detalii pentru modelul de machiaj cu patru culori.

Model de machiaj al ochilor cu patru culori
Pentru acest model incepeti din nou cu modelul de machiaj cu una au doua culori, apoi adaugati o culoare mai inchisa dungii si o culoare chiar si mai inchisa, asa cum este negrul sau gri inchis in coltul din spate al ochiului. Colorarea coltului din spate al pleoapei ochiului implica arta de a aseza culoarea si imbinarea lor. Deoarece aceasta zona are nevoie aproape intotdeauna de o culoare inchisa, imbinarea este esentiala pentru a parea moale si fara margini dure. De ce sa ne facem probleme cu culoarea dungii si cu mai multa umbra in coltul din spate al ochiului? Parte cea mai buna a acestui model este ca umbrele definesc si creaza miscare prin adaugarea umbrei intr-o curgere curbata care urmeaza forma naturala a ochiului. Partea dificila a acestui model este imbinarea culorii dungii peste toata lungimea ochiului fara sa fie evident, ondulat sau patat. Scopul e de a strange culoarea pe dunga in apropierea nasului si sa strangem dunga pana ajungem la coltul din spate al ochiului, acolo unde incepeti miscarea ochiului in sus si in afara pe osul sprancenii. Din nou, aceasta stergere de culoare nu trebuie sa arate ca o dunga in lungul ochiului.
Modul de aplicare: Fi sigura ca ai indepartat excesul de culoare de pe perie si aplica culoarea cu miscari foarte usoare pe coltul din spate al pleoapei. Problema aici este mentinerea culorii numai in spatele pleoapei. Daca nu stii cum sa manuiesti peria, partea din spate poate folosi la jumatate din pleoapa (pare mai mult o greseala decat o imbinare atenta a umbrelor) sau poate parea o dunga in lungul tamplei. Asa cum s-a mentionat mai sus, cand aplicati culoarea dungii, fi sigura ca supraveghezi unghiul periei deoarece amesteci culoarea de la dunga in exterior si in sus catre zona de sub spranceana.
Tineti minte, centrul zonei dungii este intotdeauna cea mai inchisa la culoare, asa ca incepeti perierea de aici, si amestecati in fiecare directie. Concentrati-va eforturile asupra suprafetei pleoapei pe care doriti sa o colorati. Puteti incepe cu partea din fata a zonei ochiului sub prima treime a sprancenei, apoi urmariti dunga catre neutru, amestecand usor in sus catre spranceana. In timp ce abordati coltul din spate al ochiului, incepeti miscarea in sus si in exterior catre tample, tintind catre spranceana.

Text: Dr. Elena Slevenschi