Trenduri de la Săptămânile de Modă

 

Săptămânile de Modă ne-au prezentat o lume nouă, mai curajoasă și mai adaptabilă, mai ales pentru marile case de modă. Aceștia au trebuit să se plieze rapid la situația generată de pandemia izbucnită la începutul anului și evident că s-au intrecut pe ei înșiși.

De la prezentări digitale, la lansări pe social media și chiar spectacole transmise live, videoclipuri ingenioase și chiar prezentări fizice, cu respectarea distanțării sociale, aceștia au ținut pasul.

Designerii s-au adaptat momentului și acea idee s-a tradus direct în colecții, unde 12 tendințe rezumă starea actuală.

Acum întrebarea este: ești pregătită pentru outfit-uri post-carantină? Vrei să ieși în evidentă prin cele mai cool paltoane, perechi de jeanși supradimensionați sau chiar pantalonii de trening, care nu mai sunt ce au fost odată. Vechile reguli de modă și stil nu se mai aplică, iată ce trebuie să porți pentru revoluția fashion.



Trench clasic, dar nou

Distilarea până la elementele de bază este o abordare a actualei noastre enigme, care se reduce la o întrebare simplă: ce vom purta acum? Trench-urile new age oferite pentru primăvară au fost conturate pe baza unui clasic. De la revere spectaculoase până la fante interesante, talii și mâneci îndrăznețe, toate acestea pentru a avea un trench și o piesă statement într-una singură.

În imagine de sus în jos: Preen de Thornton Bregazzi, Nina Ricci, Loewe, Louis Vuitton, Prada, Marni, Y: Project, Victoria Beckham, Altuzarra și Rokh.

XXL

Dacă până acum luai cămașa soțului, tatălui sau prietenului tău pentru a o purta oversized, iată că acest trend îți permite să îți achiziționezi una doar pentru tine. Alege orice model de cămașă, dar să fie XL sau mai mulți de X, în funcție de dimensiunile tale. Trendul se referă la siluetele și forme reinventate în nuanțe strălucitoare, confecționate ca rochii lungi și largi sau cu proporții pentru a da impresia de supradimensionat.

În imagine de sus în jos: Sacai, Colecția Michael Kors, Wales Bonner, Xuly Bët, Valentino, Schiaparelli, The Row, Balenciaga, Antrenor, Coperni și Vaquera.

Petală până la metal

Cum crește grădina ta? Îndrăzneț, luminos și impactant, acestea sunt singurele căi de urmat pentru moda primăverii. Designerii au adus pe haine motive florale în culori calde și electrizante: galben sunny, neon de orice fel, nuanțe calde de roz și unele chiar incandescente.

În imagine de sus în jos: Tom Ford, Valentino, Marni, Carolina Herrera, Duro Olowu, Kwaidan Editions, Molly Goddard și Christopher John Rogers.

Paltoane în multe culori

În timp ce 2020 a fost destul de literal despre izolare, noțiunea dominantă este că este timpul să ieși în evidență într-o mulțime. Ce modalitate mai bună este să abordăm asta decât într-o haină strălucitoare? Vino primăvară, vei avea la alegere dungi, patch-uri, carouri și multe culori.

În imagine de sus în jos: Dries van Noten, Prada, Duro Olowu, Dolce & Gabbana, Chopova Lowena, Christopher Kane, Burberry și Christian Dior.

Team player

Nu ne-am gândit niciodată că jachetele sportivilor vor deveni un trend în lumea modei. Dar minunile nu încetează niciodată atunci când un concept este pus în mâinile potrivite. Oferite într-o paletă mare de culori primare, negru și alb, în versiuni extra-lungi, decupate, micșorate și supradimensionate, cu siguranță există una pentru fiecare.

În imagine de sus în jos: Burberry, Salvatore Ferragamo, Prada, Miu Miu, Koché, Heron Preston, Marine Serre, Givenchy, Molly Goddard și Plan C.

Cinch It

În mod sigur primăvara următoare este despre siluete pentru că, deși centurile pentru talie nu sunt un accesoriu nou, acest trend fresh este mai actual ca niciodată. Indiferent dacă optezi pentru o curea simplă sau ceva mai îndrăzneț, cum ar fi centurile din metal, nu vei avea probleme în a-ți găsi un punct de mijloc.

În imagine de sus în jos: Chanel, Prada, JW Anderson, Fendi, Louis Vuitton, Art School, Miu Miu și Chloe.

Text: Iulia Mirică

Sursă foto: www.harpersbazaar.com