Lisa Marie Presley, destin între ghinion și tragedii

Viața nu a fost deloc blândă cu Lisa Marie Presley, fiica legendarului Elvis și a Priscillei Presley. Istoria pare că s-a repetat și s-a stins mult prea devreme, la fel ca al său tată. Cu doar două zile înaintea morții, Lisa a participat la Globurile de Aur 2023. Acolo, alături de mama ei, le-a ținut pumnii celor implicați în realizarea filmului despre viața lui Elvis.

Au curs lacrimi de emoție atunci când protagonistul pelicului, Austin Butler, a ridicat trofeul pentru cel mai bun actor de dramă. Le-a transmis un mesaj emoționant celor mai importante două femei din viața lui Elvis Presley: “Vă iubesc pentru totdeauna”.



Ultima apariție a Lisei Marie Presley

Singurul copil al legendarului star rock and roll Elvis Presley, Lisa Marie Presley a murit la doar 54 de ani în urma unui stop cardiac. S-a întâmplat la două zile de la ultima ei apariție în public, la gala Globurile de Aur 2023. A fost însoțită de mama ei, Priscilla, cea care a dat vestea că Lisa s-a stins.

„Cu inima grea trebuie să împărtășesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit”, a confirmat Priscilla Presley, într-o declarație, pentru publicața People, în seara zilei de joi, 12 ianuarie 2023.

„A fost cea mai pasionată, puternică și iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Cerem intimitate în timp ce încercăm să facem față acestei pierderi profunde. Vă mulțumim pentru dragoste și rugăciuni. În acest moment nu vor mai fi comentarii.” , a mai transmis Priscilla.

Farmacistii Catena recomanda Benesio Strescalm, datorita mixului de 7 ingrediente active, ajuta organismul in lupta cu stresul si restabileste echilibrul functiilor fizice si psihice, inducand o stare de bine.

Viața Lisei Marie Presley, presărată de ghinion

Născută în Memphis, Tennessee (SUA), pe 1 februarie 1968, la exact nouă luni după nunta dintre Elvis și Priscilla. A copilărit puțin timp în acele locuri, înainte de a se muta în Los Angeles la vârsta de 4 ani, cu mama ei. S-a întâmplat după divorțul părinților, din 1973.

Elvis a murit în august 1977, când Lisa Marie avea doar 9 ani. A devenit moștenitoarea tatălui său, alături de bunicul Vernon Presley și străbunica Minnie Mae Hood Presley. După moartea celor doi, în 1979 și 1980, ea a devenit singura moștenitoare a legendarului Elvis Presley. Așa a ajuns la ea și reședința Graceland a tatălui ei.

„Întotdeauna mă trezea să cânt în miezul nopții, obișnuia să se urce pe masă și să cânte”, își amintea Lisa Marie despre timpul petrecut cu Elvis, într-un interviul pentru Good Morning America, din 2009.

Serie de căsătorii eșuate

Lisa Presley nu a avut noroc prea mare nici în dragoste. În octombrie 1988, s-a căsătorit cu Danny Keough, muzician din Chicago, cu care a avut doi copii. Este vorba de fiica Riley, în 1989, și fiul Benjamin, în 1992. După 5 ani și jumătate de căsătorie, cuplul și-a spus adio. Cei doi au divorțat în mai 1994.

La mai puțin de o lună, Lisa Presley a șocat pe toată lumea când s-a căsătorit cu superstarul Michael Jackson. L-a cunoscut pentru prima dată la unul dintre concertele răposatului ei tata, în Las Vegas, când avea 7 ani. Pe atunci, Regele Pop era încă membru al celor cinci Jackson.

„Sunt foarte îndrăgostită de Michael. Îmi dedic viața pentru a-i fi soție. Îl înțeleg și îl susțin. (…) Amândoi așteptăm cu nerăbdare să construim o familie”, declara la aceea vreme Lisa Marie.

Doi ani mai târziu, Lisa Marie și Jackson și-au încheiat relația.

În 2000, Lisa Marie s-a logodit cu muzicianul John Oszajca. Dar relația s-a încheiat când l-a întâlnit pe actorul Nicolas Cage la o petrecere de ziua lui Johnny Ramone, tot în 2000. Pe aceea vreme, actorul abia se despărțise de Patricia Arquette.

După doi ani de relație, Lisa Marie și Cage s-au căsătorit în secret în Hawaii. Ceremonia a avut loc chiar la aniversarea a 25 de ani de la moartea lui Elvis. Cu toate acestea, la mai puțin de patru luni de la nuntă, cei doi au anunțat că se despart.

A patra căsătorie a Lisei Marie Presley a avut loc în 2006, cu Michael Lockwood. Cu el, fiica lui Elvis le-a avut doi ani mai târziu pe fiicele gemene Harper și Finley. Însă nici această căsnicie nu avea să dureze. Lisa Marie a cerut divorțul în iunie 2016. Avea să fie un proces de separare greu, care s-a finalizat abia în 2021. Ambii părinți aveau să se implice într-o luptă crâncenă pentru custodia copiilor.

Uriașa lovitură pentru Lisa Marie Presley

Într-un interviu „Healthy Living”, din 2014, Lisa Marie Presley s-a descris ca o mamă foarte protectoare.

„Pur și simplu îi sufoc cu dragoste. Asta fac (…) Îi țin aproape de mine și mă asigur că sunt fericiți și sănătoși”, a mărturisit ea atunci.

Însă viața avea să îi dea o nouă lovitură uriașă. În 2020, fiul Lisei Marie, Benjamin, s-a sinucis, pe 12 iulie, la doar 27 de ani.

„Îngerul meu frumos, m-am închinat pământului pe care ai pășit, pe acest pământ și acum în Rai. (…) Inima și sufletul meu au mers cu tine. Adâncimea durerii este sufocantă și fără de margini fără tine în fiecare moment al fiecărei zile.”, a scris ea pe Instagram la scurt timp după moartea tânărului.

Omagiu pentru fiul pierdut

În 2022, Lisa Marie Presley a postat un omagiu în amintirea fiului său Benjamin, cu ocazia Zilei Conștientizării Durerii.

„Doliul nu încetează, nu dispare în niciun sens, la un an sau la x ani de la pierderea unui om drag. Durerea este ceva ce va trebui să porți cu tine pentru tot restul vieții, în ciuda a ceea ce anumiți oameni sau cultura noastră vor să credem. Nu ‘treci peste asta’. Nu ‘treci mai departe’. Dacă ești incredibil de norocos, câțiva oameni vor păstra legătura cu tine după prima lună sau cam așa ceva. Din păcate, acesta este un adevăr rece și dur pentru majoritatea. (…)

Este o alegere să continui, una pe care trebuie să o fac în fiecare zi și una care este în mod constant cel puțin provocatoare… Dar merg mai departe pentru fetele mele. Merg mai departe pentru că fiul meu mi-a arătat foarte clar în ultimele sale momente că grija față de surorile lui mai mici era printre preocupările sale. Le-a adorat și ele pe el”, este o parte din mesajul transmis de Lisa Marie în august 2022, de Ziua Conștientizării Durerii.

Lisa Marie Presley, artist și filantrop dedicat

Ca artist, Lisa Marie va rămâne în memoria fanilor cu cele 3 albume lansate. Este vorba de “To Whom It May Concern” din 2003, care a câștigat discul de aur pentru peste 500.000 de unități vândute în Statele Unite, precum și “So What” (2005) și “Storm & Grace” (2012).

Rămâne în memoria tuturor și ca filantrop dedicat. Era cea din spatele Fundației Elvis Presley Charitable, care a ajutat familii fără adăpost cărora le-a oferit locuințe fără chirie, dar și cu îngrijire copiilor. A lucrat, de asemenea, și alături de Oprah Winfrey pentru a oferi ajutor celor afectați de uraganul Katrina. A reușit să ajute și copiii cu boli sau dizabilități care le pun viața în pericol.

Redactor: Adelina Mariş

Foto: Hepta