Adevarata varsta a pielii tale

nou_decupat_Varsta adevarata a pieliiPielea este cel mai mare organ al corpului uman, iar stilul de viata ii poate afecta considerabil aspectul. Alimentatia corecta, miscarea si hidratarea sunt aliatii pielii frumoase si sanatoase, chiar si pe masura ce inaintam in varsta. Pielea de pe maini si gat este primul aspect care da de gol cifrele din cartea de identitate. Incredibil, dar adevarat este ca unii oameni sunt programati din punct de vedere genetic sa imbatraneasca mai greu in ceea ce priveste textura pielii, tonul ei si elasticitatea. Asta inseamna ca sunt norocosi…Testeaza-ti pielea

Pune palma pe masa si tine mana dreapta. Cu cealalta mana apuca pielea din partea din spate a mainii si strange o portiune cat mai mare timp de un minut. Apoi priveste cat de mult timp ii va lua pielii tale sa-si recapete aspectul normal. Daca ii va lua mai putin de o secunda, atunci pielea are varsta ta reala minus trei ani. Intre una si doua secunde inseamna ca pielea are aceeasi varsta cu cea din buletin. Intre trei si patru secunde – adauga un an in plus varstei tale, iar intre cinci si zece secunde – doi. Intre unsprezece si treizeci de secunde − trebuie sa aduni la varsta ta inca trei ani pentru a descoperi adevarata varsta a pielii tale. Asadar, poate parea de necrezut, dar organul numit piele poate avea o varsta diferita de varsta ta reala.

Pielea are nevoie in fiecare zi…

  • De o curatare corecta. Si nu vorbim aici doar despre ten pe care il machiem zilnic, pe care aplicam tot felul de produse si pe care il agresam mai des. Vorbim despre pielea de pe tot corpul pe care trebuie sa o curatam sub dus cu un produs bazat pe o formula usoara, care sa nu fie gras si sa nu lase niciun fel de pelicula pe suprafata pielii.
  • De hidratare, care este un pas foarte important. Pielea are nevoie sa fie hidratata atat din interior, cat si din exterior. Bea apa si foloseste creme hidratante dupa dus, iar atunci cand pielea nu este uscata, foloseste doar un gel de dus hidratant.
  • De factor de protectie solara. Regula cred ca o stii deja: FPS-ul trebuie sa fie prezent 365 de zile din 365.
  • De somn. Pentru o piele frumoasa, un somn odihnitor trebuie sa-ti devina un fel de Biblie. Somnul este perioada in care celulelor pielii li se furnizeaza sangele si oxigenul de care au nevoie, iar astfel pielea devine mult mai supla si frumoasa.
  • De o alimentatie sanatoasa. Aceasta este la fel de importanta ca toti ceilalti factori amintiti mai sus. De exemplu, consumul exagerat de zahar afecteaza colagenul si elasticitatea pielii. In schimb, uleiul de masline furnizeaza organismului acid oleic, facand pielea stralucitoare si catifelata.

Pielea si expunerea la soare

Atentie mare la expunerea la soare. Pielea poate imbatrani prematur ca urmare a expunerii necontrolate! Astfel apare hiperpigmentarea, pielea isi pierde elasticitatea, iar soarele distruge colagenul – proteina care mentine tineretea pielii. Ulterior, apar liniile fine, apoi ridurile adanci, pielea se lasa, devine terna. Fumatul dauneaza in aceeasi masura, deoarece substantele din tigari fotosensibilizeaza pielea, ea devine mult mai sensibila la soare, iar riscul problemelor care pot aparea in urma expunerii la radiatiile UV creste.

Text: Ruxandra Dumitrescu