Coafura a la Paris face deliciul primaverii

Coafura-a-la-Paris-face-deliciul-primaveriiOrice femeie isi doreste sa se invaluie in mireasma parfumului parizian si intr-o rochie Chanel, sa deguste delicatesele bucatariei frantuzesti si sa se ,,piarda’’ in atmosfera boema din Montmartre. Iar daca iti este foarte dor de Paris, hair-stilistul Marian Prunaru te invata cum poti adopta tendintele frantuzesti chiar in coafura ta! Ca exemplu o avem pe actrita Rona Hartner.

Daca ai parul ondulat sau usor cret, uita de placa in aceasta primavara si cauta in sertare pe unde ai acunse cateva bigudiuri! Vei avea in mod sigur un aer frantuzesc daca podoaba ta capilara va fi transformata intr-un infinit de bucle, extrem de lejere. Detinatoarele parului drept, care nu isi doresc bucle, pot opta pentru jocul sofisticat al coafurilor cu dubla textura: suvite groase, ordonate si drepte pana la nivelul barbiei, texturate apoi pe toata lungimea spre umeri. Aceasta optiune da un aer ordonat coafurii si, in acelasi timp o libertate a miscarii parului.

 

Stilul “femme fatale” revine in forta

Buclele extrem de mari lasate sa cada liber si greu pe spate, ne aduc aminte de anii ’80, cand artiste celebre precum Cindy Lauper sau Madonna le purtau.

marian-prunaruCare este cel mai nonconformist stil parizian?

Stilul punk. Acesta poate fi un stil parizian datorita volumelor uriase, varfurilor tapate, parului creponat, cozilor lejere, dar usor ondulate. Cararile bine delimitate, intr-un stil geometric, te impulsioneaza sa fii mai curajoasa. Cat despre cromatica, 2010 aduce o explozie infinita de culori. Pelicula Avatar a avut impact nu numai la nivelul criticilor de film, ci si a trendsetterilor in materie de coafura. Nu exita sa porti la o petrecere nonconformista bucle bleau neon sau verde padure.

 

Text: Ana-Maria Blaj

Consultant: Marian Prunaru

Hairstylist