Despre acnee şi îngrijirea tenului cu imperfecţiuni

Predispoziția către acnee afectează aproape toată populația adolescenților în perioada peri-pubertății, predominând la tinerii de sex masculin (> 95%), conform Lahfa, 2001 (Magazine bedc, vol. 9, nr. 3).

Deși sunt mai puțin afectate decât băieții, fetele (cu o predispoziţie către acnee de 85%) sunt mai îngrijorate de prezenţa petelor și punctelor negre și constituie principalii consumatori de produse pentru îngrijirea pielii cu probleme (revista Cosmétique, iunie 2001).

Uneori, dezechilibrele cutanate persistă şi la vârsta adultă (în proporţie de 1-5%) și dau naștere la episoade acneiforme asociate frecvent cu perioade de stres sau de schimbare a stilului de viață (de exemplu: dietă sau medicamente).



Cum îți afectează alimentația tenul?

Alimentația joacă un rol extrem de important în lupta cu acneea, de aceea o dietă echilibrată este necesară pentru combaterea acestei afecțiuni.

Consumul de alimente care conțin carbohidrați complecși și cu un indice glicemic scăzut  va reduce simțitor riscul de apariție a acneei. De aceea, ar fi indicat să consumi cât mai des posibil următoarele alimente: cereale integrale, leguminoase, fructe și legume neprocesate. De asemenea, este important de ştiut că alimentele care au un conținut bogat de zinc, vitamine liposolubile A şi E, vitamine B şi antioxidanţi sunt benefice pentru piele, deoarece prin aceste componente nutriţionale pot contribui la reducerea inflamației.

Progresele realizate în identificarea fiziopatologiei acneei permit cosmetologilor să intervină mai eficient asupra acneei în stadiile incipiente și asupra episoadelor de acnee declanșate pe fond emoțional.

Astfel au fost dezvoltate produse specializate pentru îngrijirea tenului cu imperfecţiuni. O crema acnee potrivita tipului de ten este un produs de uz zilnic, cu eficienta dovedita. 

 

Acneminum 30 comprimate – pentru persoane cu piele acneica

Este un supliment alimentar ale cărui ingrediente ajută la menținerea sănătății pielii prin proprietățile lor antioxidante, purificatoare și protectoare.

Compozitie: extract din Trei-fraţi-pătaţi, extract de Păpădie, extract de Ceai Verde, Zinc, vitaminele B3 şi B6.

Mod de administrare recomandat: 1 comprimat pe zi.

Acesta este un supliment alimentar. Citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj.

Gama de produse dermatocosmetice Acneminum Specialist Anti-Imperfecțiuni are la bază un complex de 3 componente (acid oleanolic, acid NDGA și gel osmotic) care au rolul de a reduce imperfecțiunile de la nivelul pielii.

Combinația de acid oleanolic, acid nordihydroguaiaretic (NDGA) și gel osmotic: reglează funcționarea glandelor sebacee, echilibrează procesul de keratinizare și                

are efect anti-iritant.

Acneminum Specialist Anti-Imperfecțiuni conţine produsele adecvate pentru un program complet de îngrijire a tenului cu imperfecţiuni.

Pasul 1: curăţare

                                  Apa micelară 200 ml – curăță delicat pielea și matifiază, fără să afecteze stratul hidrolipidic al pielii.   Mod de utilizare: umeziți o dischetă demachiantă și curățați faţa, ochii, buzele. NU necesită clătire.

Se poate aplica de 1-2 ori pe zi.

 

 

      Gel exfoliant pentru față 125 ml – îndepărtează impuritățile, reduce                   punctele negre și cicatricile post-acnee.

 Mod de utilizare: aplicați o cantitate mică de gel pe față umezită, prin mișcări circulare, evitând zona ochilor; apoi clătiți abundent. Zilnic

 

 

Pasul 2: îngrijire zilnică

Crema matifiantă de zi 30 ml – hidratează, reglează excesul de sebum, reduce stresul oxidativ.

Mod de utilizare: zilnic, pe fața curată, evitând zona ochilor. Perfectă ca bază de machiaj.

 

 

Crema detoxifiantă de noapte 30 ml – elimină toxinele din piele, calmează iritația, regenerează pielea.  

Mod de utilizare: seara, pe tenul curățat în prealabil.

 

 

Pasul 3: îngrijire specifică

SER ANTI-ACNEE CU CORECTOR 10 MLreduce imperfecțiunile locale, calmează roșeața și iritația.

Mod de utilizare: se aplică local pe imperfecțiuni, evitând zona ochilor și a gurii.