Botoxul in slujba frumusetii

Efectele substantei botoxFrumusetea si ultimul strigat al modei sunt elemente de baza care alimenteaza vanitatea, iar femeile in timpurile de azi platesc oricat pentru a arata ca o vedeta de cinema. Specialistii au cercetat ambele fete ale utilizarii substantei Botox, revolutionara si recunoscuta minunatie din lumea cosmeticelor.

Astazi, cuvantul magic pentru a corecta ridurile este Botox. El este numarul unu pe piata produselor cosmetice in Europa si Statele Unite.
 
Petreceri botox
Multe femei, in cautarea acestei solutii, indraznesc sa recurga la metode mai putin indicate, cu un grad ridicat de riscuri. Sunt acele persoane care participa la asa-numitele “Petreceri Botox”, petreceri ilegale, clandestine in cadrul carora se schimba bani pe vanitate. Aici se reunesc cei care doresc o ajustare rapida a ridurilor. Problemele care apar sunt multiple. In primul rand cei care participa la astfel de petreceri nu au garantia ca sunt injectati chiar cu Botox si nici nu se stie daca cel care face injectia are calificarea necesara de a practica aceasta meserie. Exista unele petreceri presupuse legale care sunt organizate de catre un medic. Acesta ofera un discount gras clientilor. In acest caz, medicul nu isi cunoaste pacientul, nu efectueaza teste in prealabil pentru a verifica compatibilitatea persoanei cu substanta si eventualele reactii alergice si nu cunosc ce alte tratamente mai urmeaza pacientul, tratamente care pot provoca reactii adverse sau diferite tulburari grave.

De la vanitate la obsesie
Pana unde poate ajunge obsesia unei femei de a sterge ridurile atat de nedorite? Este o diferenta intre dorinta de a te simti mereu tanara, sanatoasa si intre a-ti fi atat teama de imbatranire incat nu suporti nici cel mai mic rid, semn tipic al inaintarii in varsta. Cand o persoana cauta cu lupa chiar si cel mai mic rid, atunci vanitatea s-a transformat in obsesie.
Pe de alta parte, frumusetea se plateste. Pretul difera de la caz la caz, in functie de necesitatile pacientilor. Costurile sunt in functie de zonele fetei. Pacientul trebuie sa se asigure de faptul ca cel care efectueaza injectarea este chiar un specialist in domeniu, in acest sens centrele de frumusete sunt cea mai buna certificare.

Text: Ana Macovei