Exfolierea are prioritate toamna

Exfolierea are prioritate toamnaPielea fetei si a corpului ascunde inca sub bronz toate excesele pe care le-am facut pe parcursul verii. Corpul uman si in special pielea au memorie. Greselile de azi vor fi platite maine. De aceea, este indicat sa dedicam cateva zile de toamna incercarii de a imblanzi efectele nocive.

Una dintre actiunile fundamentale la intoarcerea din vacanta este exfolierea celulelor moarte de la nivelul pielii. Exfolierea este o curatare profunda care trebuie efectuata cu gesturi usoare si care aduce pielii multiple beneficii datorita relaxarii pe care o produce.Exfolierea – curatare in profunzime

Este indicat ca produsele exfoliante sa se aplice pe pielea umeda cu un masaj usor, realizandu-se mereu cu miscari circulare in zona abdomenului, a soldului si a coapselor si cu miscari ascendente la extremitati, acordand atentie deosebita zonelor mai aspre si uscate, precum coate sau genunchi.

Printr-o exfoliere regulata se poate preveni imbatranirea prematura a pielii, activandu-se circulatia sangelui. In plus, pielea se detoxifiaza, eliminand celulele moarte si alte impuritati care se depoziteaza in organism, mai ales in lunile reci din cauza alimentatiei.

Eliminarea celulelor moarte si a impuritatilor face posibila o oxigenare mai buna a pielii si confera imediat un aspect fin si transparent. Nu uita ca exfolierea este un bun remediu pentru a egala tonul pielii si a lupta impotriva descuamarii care se produce cand bronzul incepe sa dispara.

Dupa o exfoliere ca la carte, este recomandat sa aplici crème nutritive si hidratante. Corpul le va absorbi imediat. Daca vara putem recurge la exfoliere o data pe saptamana, in lunile friguroase este recomandata o data la 15 zile pentru pielea sensibila sau uscata si la 10 zile pentru cele grase si mixte.

 

Text: Ema Macovei