Greșeli în îngrijirea pielii la schimbarea sezonului

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac femeile în îngrijirea pielii odată cu trecerea la primăvara și apoi la sezonul cald? E foarte simplu.

Dr. Ruxandra Sinescu, medic primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, Centrul de wellness medical si chirurgie estetica Project Beauty spune că acestea uită de exfoliere, nu folosesc SPF, nu se hidratează suficient, folosesc aceleași produse cosmetice tot anul.

Care sunt cele mai cerute proceduri în această perioadă?

Intervențiile chirurgicale estetice sunt extrem de bine reprezentate în perioada toamna-primăvară, deoarece lipsa soarelui puternic și temperaturile mai joase favorizează vindecarea mai rapidă și cresc confortul pacientului în perioada de recuperare postoperatorie.

Dintre acestea care sunt cele mai cerute pentru a remedia anumite probleme medicale și care sunt cele mai cerute pentru a se alinia unor trenduri sezoniere sau de modă?

Cu ajutorul chirurgiei estetice se pot, într-adevăr, remedia diverse afecțiuni. Vă voi da doar câteva exemple: blefaroplastia – excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare poate reduce câmpul vizual; rinoplastia în scop funcțional – rezolvă tulburări de respirație; reducția de sân – macro/gigantomastia provoacă o serie de probleme cum ar fi modificări de coloană vertebrală succedate de dureri de gât și de spate, leziuni tegumentare, chiar dificultăți de respirație în unele cazuri.

Cele mai cerute intervenții pur estetice rămân augmentarea mamară și remodelarea corporală – liposucția, abdominoplastia.

Scapă de riduri cu gama Hydrotenseur de la Rilastil!

Mic dicționar de medicină pentru îngrijirea pielii

PRP – platelet rich plasma, plasma îmbogățită cu plachete, cunoscută și ca “liftingul –vampir”, este o metodă care aparține medicinei regenerative cu o multitudine de aplicații practice.

PRP este deosebit de eficientă în tratamentul ridurilor fine (îndeosebi cele dificil de tratat prin metode convenționale, cum sunt ridurile de pe pleoapa inferioara, din jurul gurii și de pe gât), al cicatricilor post-acnee, al alopeciei, al discromiilor, precum și pentru creșterea elasticității și luminozității pielii.

Microneedling-ul, sau terapia de inducție de colagen, este o procedură prin care tegumentul este perforat, cu ajutorul unui dispozitiv medical special, rezultând sute de orificii punctiforme. Existența acestor „micro-leziuni” stimulează vindecarea prin sinteză accelerată, în derm, de fibre noi de colagen și elastină și prin creșterea neovascularizației capilare.

Fluxul proaspăt de sânge și producția de colagen au ca rezultat estomparea cicatricilor și întinerirea pielii. Textura, fermitatea și hidratarea pielii sunt îmbunătățite.

Peelingul chimic reprezintă un tratament complex care constă într-o exfoliere tegumentară controlată cu îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii, reducerea ridurilor fine, cicatricilor și petelor de vârstă și regenerarea tegumentara din straturile profunde. Astfel, tegumentul devine mai luminos, mai curat, cu o textură îmbunătățită.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, efectele radiației solare și ale substanțelor poluante din mediu asupra pielii devin din ce în ce mai vizibile, cauzând riduri și pete și dând feței un aspect obosit.

Tratamentele laser sau IPL pot reversa aceste efecte, aducând prospețime tegumentului și îmbunătățind textura acestuia, astfel că rezultatul final, care se obține după mai multe ședințe, este reprezentat de un look mai tânăr și odihnit.

Dr. Ruxandra Sinescu, medic primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, Centrul de wellness medical si chirurgie estetica Project Beauty –  Alia Apartments, Bvd. Maresal Averescu nr.7A, Bl. B, Scara A, Parter, Ap. 68, sect. 1, Bucuresti, projectbeauty.ro/ Tel.: 0740.929.544