Manichiura in stil Hollywood

2009_manichiura_trucuriJessica este “The First Lady of Nails”, adica “Prima Doamna a Unghiilor”, cea care le face manichiura vedetelor de la Hollywood. Prin mainile ei trec “unghii celebre” precum cele ale Madonnei, ale Jessicai Alba sau ale lui Demi Moore. TONICA a stat de vorba cu Jessica si a aflat ce se poarta vara asta.

 Rosul ramane la moda si vara aceasta, iar manichiura french, desi usor invechita, se poarta atata timp cat partea alba nu este de un alb pregnant, ci mai degraba laptos. Ca si la picioare, nu ezitati sa folositi pe unghiile de la maini culorile tipatoare, de la turcoaz pana la galben aprins.

 
Unghii scurte si rotunjite
Unghia nu trebuie sa fie crescuta mai mult de o treime din baza incarnata a acesteia. Forma extremitatii va fi identica celei de la baza cuticulei, asadar usor rotunjita.

Culorile folosite in pedichiura
Indiferent de culoarea unghiilor de la maini, vedetele de la Hollywood aleg vara aceasta unghii colorate la picioare. Verdele si galbenul sunt culori preferate, iar Jessica ne spune ca trebuie sa purtam in general culorile care ne fac fericite.

Tine oja la frigider
Atunci cand mergi la salon, nu accepta ca unghiile sa iti fie pictate dintr-o sticla de oja ce nu este aproape plina. Pensula trebuie sa fie inmuiata bine si uniform, iar daca manichiurista va inclina sticluta pentru a ajunge la culoare, alege mai bine o alta oja, plina. Atunci cand iti place o culoare, cumpara doua sticle si tine-o pe cea pe care nu o folosesti la frigider. Completeaza sticluta de oja de fiecare data cu oja din frigider. Tinuta la rece, oja isi pastreaza proprietatile si consistenta, la fel ca si cremele.

Straturi multe
Aplica cel putin doua straturi de lac protector si cel putin doua straturi de oja. Contrar credintei populare, cu cat stratul este mai gros, cu atat lacul rezista mai bine. Secretul sta in intinderea uniforma si in acoperirea 100%, pana in varful unghiei, trecand pensula in jos.

A doua zi
Aplica un strat de lac intaritor peste oja a doua zi dupa manichiura, si inca unul dupa 4 zile. Asa vei avea unghii stralucitoare si fara oja sarita pentru mai mult de o saptamana.

 

Text: Olivia Dutu