3 rețete de blat de pizza fără gluten

pizza fără gluten

Îți place pizza, dar de cele mai multe ori îți pui pofta în cui din cauza caloriilor și a glutenului?

Poți mânca pizza fără gluten, mai puțin calorică și mult mai sănătoasă.

Tot mai multe persoane își doresc să reducă sau să renunțe la gluten. În cazul unora acest lucru se impune. Renunțarea la gluten este un lucru bun, însă trebuie să știi că asta nu presupune să renunți la produsele preferate. Ai mereu variante sănătoase la toate rețetele pe care le adori pentru a te putea bucura de ele.

Iar, dacă iubești pizza, avem pentru tine 3 rețete de blat de pizza fără gluten pe care să le încerci.



Ce este și de ce trebuie să ai grijă la gluten?

Glutenul este o proteină ce se găsește în orz, grâu, secară și triticale, deci în cereale. Acționează precum un lipici și menține forma alimentelor.

Datorită lui, alimentele au o textură moale, elastică astfel că, vrei, nu vrei, îl întâlnești. Începând de la alimentele care au în conținut cereale, pâine, paste, și până la unele la care nu te-ai fi gândit: berea, sosul de soia și alte sosuri, cipsuri și unele cărnuri procesate.

Naturalis BilActiv Anghinare este un supliment alimentar care contine extract standardizat de anghinare, cu rol in buna functionare a ficatului si a intregului sistem digestiv.

Cei mai mulți nu au o problemă în privina glutenului, dar sunt persoane care se confruntă cu afecțiuni al căror tratament presupune să renunțe la el.

Chiar dacă pentru tine nu este o problemă, este bine să-l reduci începând cu alimentele procesate și consumând alimente și pizza fără gluten.

Glutenul poate fi o reală problemă în boala celiacă, sensibilitate la gluten sau în sindromul colonului iritabil. Cel din urmă, este des întâlnit iar reducerea glutenului este de folos.

Dacă îți place să mănânci pâine la mesele principale sau paste, trebuie să știi că ai variante „gluten free”, chiar și pizza fără gluten.

3 rețete de pizza fără gluten

Este destul de dificil să renunți la gluten, multe produse îl conțin, dar dacă îți place pizza, avem pentru tine 3 rețete de blat de pizza fără gluten, delicioase și sănătoase:

1.     Pizza fără gluten din făină integrală de orez

Rețetele de aluat fără gluten necesită amidon de porumb, dar îți recomandăm amidonul / făina de arorut (obținut din rădăcina unei plante perene) pentru că are conținut nutritiv bogat și se digeră ușor.

Pentru acest aluat de pizza fără gluten ai nevoie de:

 350 ml de apă caldă,

  • 1 linguriță zahăr de cocos,
  • drojdie uscată,
  • 300 grame făină integrală de orez,
  • 120 de grame de amidon pudră arorut,
  • 1 lingură de tărâțe de Psyllium,
  • 1 linguriță de sare de mare,
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin.

Prepararea acestui blat:

Preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteci apa călduță cu zahărul până se topește, adaugi drojdia și uleiul de măsline și le lași câteva minute.

Amesteci într-un bol făina integrală de orez cu pudra de arorut și tărâțele de Psyllium și torni amestecul de apă călduță, drojdie și ulei de măsline.

Folosește o lingură de lemn și amestecă până se formează aluatul și lasă-l la dospit 30 de minute.

Dacă nu îl vei folosi pe tot, îl împarți în două iar o bucată o depozitezi la congelator, învelită în folie alimentară.

Întinzi aluatul pe tava cu hârtie de copt și adaugi ingredientele de pizza fără gluten, Lași la cuptor pentru 10-15 minute, adaugi mozzarela și o mai lași câteva minute.

Remediu / Tratament pentru detoxifierea organismului. Naturalis FibroProtect este recomandat si ca supliment pentru slabit, fiind un bun aliat in curele de slabire. Remediu natural pentru buna functionarea a tranzitului intestinal.

2.     Pizza fără gluten cu blat din quinoa

Quinoa este o pseudocereala, nutritivă, bogată în vitamine și minerale. Cercetării susțin că are un impact pozitiv în reducerea dezvoltării diferitor boli și o contribuție importantă în protejarea membranelor celulare.

O poți folosi cu încredere pentru a-ți face pizza fără gluten.

Ai nevoie de:

  • 3/4 cană de quinoa,
  • 1/4 cană de apă,
  • 1 linguriță de praf de copt,
  • un sfert de linguriță de sare.

Prepararea acestui blat:

Înmoi quinoa peste noapte în apă. Dimineața, scurgi și clătești foarte bine. Adaugi toate ingredientele menționate în blender și le amesteci pentru 2 minute.

Într-o tavă cu hârtie de copt, așezi conținutul și întinzi cu lingura de lemn. Stă la cuptor pentru 15 minute (va deveni ușor uscată). Scoți și întorci blatul pe cealaltă parte și îl mai lași la cuptor pentru 10-15 minute.

Blatul tău este gata, adaugă ingredientele de pizza fără gluten și le mai introduci în cuptor 10 minute.

3.     Blat pentru pizza fără gluten din conopidă

Conopida este o sursă excelentă de vitamine și minerale și este slabă în calorii, dar sățioasă. Poți realiza din ea blatul pentru o pizza fără gluten.

Iată cum: 

  • buchețelele unei conopide,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1/4 cană de mozzarella,
  • jumătate de cană de parmezan,
  • 2 ouă,
  • oregano, sare, piper și cimbru.

Prepararea acestui blat:

Pentru preparare, încălzește cuptorul în prealabil și tapetează o tavă cu foaie de copt.

Buchețelele de conopidă și usturoiul le amesteci în blender până ai o compoziție omogenă, 2-3 minute.

Adaugă celelalte ingrediente, amestecă, iar la final condimentele și mixează în continuare.

Așază conținutul în tavă și lasă la cuptor pentru 25 de minute. Scoți tava și adaugi toppingul pentru pizza fără gluten și mai lași la cuptor pentru 15 minute până se topește brânza.

Bucură-te de mâncarea preferată, există o multitudine de rețete pentru a realiza o pizza fără gluten! Nu trebuie să renunți la produsele pe care le adori, ci să găsești soluții pentru a le reinventa, astfel încât organismul tău să beneficieze de toți nutrienții de care are nevoie.

Foto Shutterstock