Retete de HALLOWEEN cu dovleac (I)

Retete  de HALLOWEEN cu dovleac   IPrimul fel:



Supa de dovleac si curry

Ingrediente pentru 4 portii:

– 800g dovleac

– o ceapa

– 4 cm ghimbir

– o lingura de ulei de masline

– o lingura de pasta de curry

– 700 ml supa de legume

– 400 ml suc de portocale

– 400ml lapte de cocos (conserva)

– sare si zahar

Mod de preparare:

Se curate dovleacul, se scot semintele, iar pulpa se taie in bucatele. Ceapa se curata si se taie cuburi. Ghimbirul se curata si se taie marunt. Se incinge uleiul, se adauga ceapa, se caleste pana cand devine sticloasa. Bucatile de dovleac si ghimbirul se adauga la ceapa si se innabusa scurt. Se adauga pasta de curry si se lasa la prajit aproximativ 1 minut. Se toarna supa de legume, se fierbe, apoi se reduce focul si se mai fierbe alte 10 minute, pana se inmoaie dovleacul. Supa se face piure, se adauga sucul de portocale si laptele de cocos. Se mai pune inca o data supa la clocotit, se condimenteaza cu sare si cu zahar. Se serveste impreuna cu chipsuri de creveti.

 

Al doilea fel:

Paste Bolognese cu dovleac

Ingrediente pentru 4 portii:

– 400g dovleac

– o lingura de ulei masline

– 250g carne de vita tocata

– 2 linguri de praf de curry dulce

– sare si piper

– 500 g supa de legume

– 200ml suc de portocale

– 200ml lapte condensat

– 350 g macaroane/ taitei

– 4 linguri sos de soia

– 2 linguri de ketchup

Mod de preparare:

Dovleacul se spala temeinic si, impreuna cu coaja, se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste acolo carnea tocata pana devine faramicioasa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga dovleacul, se presara praful de curry si se adauga zeama de legume, impreuna cu sucul de portocale si laptele condensat. Se fierbe totul. Se adauga pastele si se fierb pana devin “al dente” (mai consistente), conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp, se amesteca de mai multe ori, fiindca amestecul se “prinde” usor. Se potriveste la gust cu sos de soia si ketchup si se serveste.

 

Puteti incerca si varianta vegetala!

Se elimina carnea tocata din reteta originala si se incorporeaza in paste, la final, 100g arahide prajite sau 250g mazare la cutie. Mai puteti adauga fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale samd) sau un mix de legume trase la tigaie.

 

Text: Cosmina Iorga