Ritualul complex de îngrijire a părului vopsit

Orice colorare a părului duce la deteriorarea stratului de cheratină. Drept urmare firele capătă un aspect uscat și lipsit de vitalitate,  fiind mai susceptibile la influențele nocive ale mediului extern, dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Toate aceste modificări afectează aspectul întregii imagini, iar culoarea buclelor își pierde treptat din intensitate. Mai întâi de toate, ar trebui să optezi dar pentru vopsele de păr de înaltă calitate,  pentru a nu afecta în mod direct foliculii și fibra capilară. Amoniacul, substanțele chimice și alte elemente permanente, reduc din strălucirea naturală și vitalitatea șuvițelor.



Îngrijirea părului vopsit are la bază trei piloni esențiali:

  • Sistematizare – dacă aplici doar o singură mască o dată pe lună, nu va exista niciun rezultat. Este recomandat să existe un sistem de îngrijire a părului, bazat pe: remedii profesionale pentru spălare, regenerare și coafare, proceduri moderne pentru întărirea structurii, iar toate acestea ar trebui să se completeze reciproc.
  •  Complexitate – pentru o îngrijire suplimentară este necesară o abordare integrată, ce implică utilizarea agenților externi și aportul de complexe vitamino-minerale în interior.
  •  Regularitate – chiar și cea mai scumpă și utilă mască de păr nu va funcționa dacă este folosită ocazional. Doar procedurile regulate de regenerare sunt eficiente.

Trebuie să fii pregătită în avans pentru întreaga perioadă (de la o vopsire la alta) și să ai grijă de părul tău în mod constant. 

Procesul de spălare

Spălarea corectă influențează nu doar starea părului, ci și rezistența culorii:

-pentru a fixa culoarea, prima spălare a capului ar trebui să aibă loc după 2-3 zile după efectuarea procedurii;

-este recomandat să-ți speli părul doar cu apă caldă (nu fierbinte!);

-utilizează doar șampoane dezvoltate în special pentru părul vopsit sau pentru cel uscat și deteriorat;

-asigură-te că utilizezi un balsam inovator, deoarece, de regulă,  vârfurile au de suferit și afectează întregul aspect;

– în plus, evită apa puternic clorurată.

Uscarea și coafarea

Evită încălzirea excesivă a părului și reduce cât mai mult posibil utilizarea dispozitivelor pentru styling (uscător, ondulator, placă)! 

-După spălare, usucă-ți șuvițele în mod natural;

-În plus, părul umed este foarte vulnerabil, de aceea este mai bine să-l piepteni într-o stare ușor uscată și nu cu un pieptene metalic, dar cu unul din lemn cu dinți rari;

Folosind regulat îngrijire specială la domiciliu și efectuând proceduri simple, este mai ușor să eviți consecințele neplăcute ale vopsirii chimice și să prelungești rezistența culorii. Ai grijă de tine și sănătatea părului tău!