Rutina de frumuseţe şi paşii corecţi

De la acidul glicolic la seruri cu vitamina C, retinol şi altele, rutina noastră de îngrijire şi de hidratare a tenului este diferită. La fel se întâmplă şi în cazul părului. Astăzi, există o varietate mare de produse pe piaţă şi, deși le folosim constant, adeseori ne întrebăm dacă acestea îşi merită banii.



Curăţarea cu apă micelară

Curăţarea tenului este primul lucru pe care îl faci dimineaţa, după ce te-ai trezit, şi ultimul lucru pe care îl faci seara, înainte de culcare. Ca un prim pas, în ambele momente ale zilei, foloseşte o apă micelară. Seara, în schimb, poţi sfârşi ritualul de curăţare a tenului, pulverizând apă termală, pe care o laşi să acţioneze unu, două minute, iar apoi ştergi faţa cu un prosop uscat.

Apa micelară este o soluţie lichidă simplă, în care plutesc micele, nişte formaţiuni chimice cu o structură specială. Micelele atrag apa şi uleiul şi astfel curăţă în profunzime suprafeţele cu care intră în contact. Acest lucru face ca apa micelară să fie unul din cele mai recomandate produse cosmetice, de către dermatologi.

Tonerul pentru faţă

Dacă alegi să aplici un toner, îl poţi folosi doar după ce ţi-ai curăţat faţa, dar înainte de a aplica o cremă hidratantă, precum cea de la Rilastil, Aqua Intense 72H. Ai în vedere faptul că multe persoane au pielea sensibilă şi se irită de la acest produs, pentru că poate conţine alcool.

Nu orice tip de piele are nevoie de toner. De exemplu, dacă ai tenul foarte uscat, este recomandat să nu-l foloseşti sau dacă ai anumite afecţiuni ale pielii. Există tonere care conțin acid glicolic sau acid salicilic care exfoliază pielea. Acestea ajută în lupta cu coşurile sau cu porii care nu respiră, principalul rol al tonerului fiind de a regla pH-ul pielii.

Serurile pentru ten

Serurile pot fi pe bază de ulei, hidratante, depigmentare sau care conţin cremă cu protecţie solară. Dimineaţa, după curăţarea pielii e bine să foloseşti un ser ca baza antioxidantă, ca cele cu vitamina C. Cele hidratante se pot folosi pe tot parcursul zilei şi pot conţine acid hialuronic.

Farmaciștii Catena recomandă  serul de la Rilastil, un produs dermatocosmetic care acționează ca tratament intensiv, de șoc, pentru a contracara hipercromiile localizate

Serurile cu uleiuri sunt recomandate persoanelor cu tenul uscat, însă cele cu protecţie solară nu ar trebui să lipsească din rutina niciunei femei.

Măştile pentru faţă

În serile în care doreşti să dai un refresh tenului, foloseşte o mască de faţă. Fie că este naturală sau din comerţ, pentru hidratare, deschiderea porilor sau pentru riduri, aplic-o doar după ce ţi-ai curăţat bine pielea cu apă micelară. Indicat este să nu o foloseşti mai des de două ori pe săptămână.

Alege masca potrivită tenului tău, din gama de măști Skin Republic, pe care o găsești în farmaciile Catena.

Orice alegi să foloseşti pentru rutina de îngrijire a chipului tău, ai în vedere faptul că produsele care conţin vitamina A pot accentua sensibilitatea la soare şi ar trebui folosite când nu te expui la soare, în sezonul rece sau seara.

Rutina pentru păr

Pentru părul drept folosește un hidratant intensiv o dată pe lună pentru a-i menține sănătatea şi supleţea, iar când este complet lipsit de volum, foloseşte un pic de şampon uscat sau pudră de talc, tapează-l uşor la rădăcini și aplică un spray fixativ.

Dacă ai un păr ondulat hidratarea intensivă este foarte importantă, aşa că aplică o mască de două ori pe lună. În restul timpului se poate utiliza un balsam sau un ulei pe bază de ulei de argan sau de cânepă. Pentru styling, poți apela la un spray texturizant cu apă de mare, care să scoată în evidenţă onduleurile.

Farmaciștii Catena recomandă Hemp ulei pentru creșterea părului de la Difeel, un tratament pentru păr, pe bază de ulei de cânepă, care stimulează creșterea naturală și sănătoasă a părului.

Din rutina de styling a părului buclat (creț) nu trebuie să lipsească spray-ul pentru protecție termică și föhnul. Între spălări, dacă buclele își pierd forma, se poate pulveriza puțină apă.

Cristina Dudău

Foto Shutterstock