Sulfina

SulfinaFlorile contin o substanta numita cumarina care-i transmite mirosul placut de fan cosit, fiind folosite sub forma de ceai in tulburari gastro-intestinale, in bolile aparatului respirator ca expectorant si emolient. Preparatele de sulfina determina dilatarea vaselor periferice, cresc permeabilitatea si inlatura vasoconstrictia, regland astfel tensiunea arteriala. Ele au si o actiune antibacteriana.

Cercetarile arata ca sulfina stimuleaza regenerarea celulelor hepatice, ceea ce explica utilizarea in popor a acestei plante in bolile de ficat. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de flori la o ceasca cu apa. Se bea cate o ceasca sau cel mult doua pe zi. Extern, se intrebuinteaza ca antiseptic in boli de ochi sub forma de bai sau comprese, pentru spalarea ranilor cu puroi, cataplasme pe umflaturi, gargara in abcese dentare, gingivite, afte, laringite, in reumatism aplicate pe locul dureros.

octombrie 31st, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate