Tratamentul ridurilor – metode naturale antirid

Cu toate ne dorim să rămânem veșnic tinere și frumoase, însă, din păcate, procesul de îmbătrânire este ireversibil, iar noi nu putem face altceva decât să amânăm inevitabilul. Putem apela la câteva trucuri care să ne mențină frumoase și cu o piele sănătoasă cât mai mult timp.

Dacă după 30 de ani încep să apară primele semne de îmbătrânire a tenului, și anume acele riduri de expresie, după 40 de ani putem deja să vorbim despre o îmbătrânire prematură a pielii. Aceasta este cel mai adesea cauzată de expunerea la factorii poluanți din mediu, dar și de expunerea neprotejată la razele UV.Trucuri pentru menținerea tenului întinerit mai mult timp

Ridurile, acele cute ale pielii care apar în zona feței din cauza expresiilor faciale pe care le facem de-a lungul vieții, se pot accentua după vârsta de 40 de ani. Pentru că își pierde din elasticitate, pielea devine ternă, cu aspect obosit și mai îmbătrânită după această vârstă. De aceea, pentru a preveni îmbătrânirea prematură pielii, ar trebui ca după 30 de ani să folosim produse cu ingrediente precum apă de trandafiri, vitaminele A, C și E și protecție solară pentru a ține la distanță razele nocive UV.

De asemenea, benefice tenului pot fi și laptele din nuca de cocos și uleiul de nucă de cocos, măștile realizate din avocado, uleiul de ricin și de măsline, mierea de albine, miezul de ananas, dar și cartoful crud aplicat sub ochi, pentru reducerea cearcănelor. Aceste ingrediente se găsesc în orice bucătărie și pot fi folosite cu maximă încredere de oricine, deoarece hidratează pielea în profunzime, unele conțin vitamina C, antioxidantul benefic pielii pentru protejarea acesteia de radicalii liberi, dar și betacaroten, pentru menținerea structurii și culorii sănătoase a pielii.

Îngrijirea tenului între 15 și 30 de ani

Dacă în perioada adolescenței este indicată folosirea unor produse antiacneice, după 20 de ani se recoamndă utilizarea zilnică a unor produse hidratante pentru piele. Totodată, este bine de știut, că orice rutină de îngrijire a pielii începe dimineața cu apă micelară și se încheie seara, înainte de culcare, tot cu apă micelară, încă din perioada adolecenței.

Dacă apa micelară conține și extract de apă de trandafiri, atunci pielea se va menține sănătoasă timp îndelungat. Pentru o hidratare în profunzime se recomandă folosirea produselor de îngrijire care conțin și acid hialuronic.

Îngrijirea tenului între 30 și 40 de ani

După 30 de ani, este recomandată folosirea unor produse intens hidratante pentru piele, adică adăugarea acidului hialuronic în rutina de zi cu zi, mai exact în toate produsele de îngrijire. Pentru luminozitate și elasticitate, specialiștii în dermato-cosmetică recomandă și vitaminele A, C și E.

Îngrijirea tenului după 40 de ani

Indiferent de anotimp, tenul are nevoie de o îngrijire specială, cu ajutorul unor ingrediente de calitate, care să-i mențină prospețimea și frumusețea cât mai mult timp. Utilizarea zilnică a unei creme hidratante antirid pe bază de acid hialuronic este necesară după 40 de ani.

Datorită ingredientelor active din compoziție, Crema antirid cu ulei natural de trandafiri și ulei de argan de la Naturalis regenerează pielea, o hrănește în profunzime și neutralizează radicalii liberi, împiedicând îmbătrânirea prematură. Totodată, această cremă antirid crește densitatea și elasticitatea dermului, hidratează și elimină liniile fine și ridurile vizibile.

Naturalis Crema antirid cu ulei de trandafiri și ulei de argan are la bază o formulă delicată, fără parabeni, petroleum, coloranți și parfum. Aceasta se poate achiziționa din farmaciile Catena.