Rezistenta la antibiotice, o amenintare globala

poza rezistenta la antibioticeRezistenta la antibiotice se pare ca ar putea deveni o amenintare globala, spun specialistii britanici, iar situatia ar putea deveni una catastrofala. Expertii afirma ca, in 20 de ani, operatiile de rutina la sold, de exemplu, ar putea deveni mortale, si asta pentru ca oamenii isi vor pierde abilitatea de a lupta impotriva infectiilor.

Rezistenta antimicrobiana este practic o bomba cu ceas si nu doar pentru Marea Britanie, ci pentru intreaga lume iar specialistii se tem de faptul ca, in urma unei interventii chirurgicale minore, oamenii ar putea suferi o infectie din cauza careia ar putea muri, pentru ca infectia nu va mai putea fi tratata cu antibiotice.

 

In plus, este nevoie de mult mai multe cercetari in acest domeniu, pentru ca bolile au evoluat mult mai repede fata de medicamentele care le trateaza. Consilierul guvernului britanic pe probleme de sanatate, Sally Davies, a tras un semnal de alarma si a declarat ca guvernele, organizatiile din intreaga lume si chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii ar trebui sa ia masuri in ceea ce priveste acest domeniu, iar Marea Britanie da deja un exemplu in acest sens, prezentand planul pentru urmatorii cinci ani.

 

Text: Ruxandra Raica