Florin Ristei: “Sunt perceput ca un baiat foarte arogant, dar sunt foarte timid si emotiv!”

Florin Ristei PRINCIPALADezinvoltura, sinceritate, energie, carisma si foarte multa naturalete, asta ne-a transmis castigatorul sezonului cu numarul trei X Factor, Florin Ristei! Desi X Factorul “l-a facut zdrente”, talentul, pasiunea si atractia lui la public l-au desemnat drept castigatorul marelui premiu de 120.000 de euro. Ce mai face colegul celebrei Dana, cum l-a schimbat X Factorul si care sunt planurile lui de viitor, aflati chiar de la one man show-ul momentului, 1313 Flooorin Ristei!

 

TONICA: Ai castigat un concurs la care te-au inscris prietenii tai. Cum s-a schimbat viata ta din acel moment?

Pe plan personal, nu s-a schimbat nimic. Doar pe plan profesional a fost un buuum cu trupa. Avem numeroase concerte si ne tot plimbam… Am venit si la “Te cunosc de undeva!”, ca urmare a emisiunii. Atitudinea mea insa nu cred ca s-a schimbat in niciun fel.

 

TONICA: Ce inseamna X Factor pentru tine, daca ar fi sa il rezumi intr-un singur cuvant?

Presiune. Eu sunt destul de tare ca fire, dar X Factor m-a terminat psihic, m-a facut zdrente. Am avut doua momente in care am vrut sa plec din concurs. M-au intors din drum ai mei colegi, productia, mama, la telefon, toata lumea… Mari emotii am avut la concursul asta.

 

TONICA: Castigarea concursului X Factor a fost o victorie asteptata? Te-ai gandit vreun moment ca tu vei fi ales castigator?

Nu, nu am crezut pana in ultimul moment ca voi fi castigator. Cand am iesit pe scena, cu Delia de mana si cu Alex, mi-am zis ca n-o sa castig. Am si dovada in acest sens. Am intrat negru pe scena, am scos telefonul si le-am dat mamei mele, unui coleg de trupa si unui prieten acelasi mesaj: “A castigat Alex”, pentru ca nu am crezut o secunda ca eu voi fi castigatorul. Bucuria mea a fost cu atat mai mare cand am aflat ca am castigat.

 

TONICA: Dupa parerea ta, ce calitati trebuie sa aiba un adevarat castigator X Factor?

Acum trebuie sa ma descriu pe mine, nu? (rade). Sa fie puternic psihic – pentru ca e greu sa stai trei luni cu niste oameni si sa nu cedezi -, sa stie sa imbine muzica, actoria, dansul si sa fie placut de oameni. Cred ca asta este cel mai important. Poti sa ai talent cat vrei, daca nu treci de sticla si nu-i faci pe oameni sa scoata telefonul sa te voteze, degeaba.

 

Florin Ristei SECUNDARATONICA: Care crezi ca au fost atuurile tale in fata lui Alex Mataev?

Nu stiu daca am avut atuuri unul fata de altul. Fiecare a avut publicul lui si asta s-a vazut. El a prins la un segment de public, eu la un altul, asa ca fiecare a avut targetul lui definit si conturat.

 

TONICA: Te cunoastem din perioada Amicii, de cand faceai furori cu melodia “Ea este Dana, colega mea”. Lamureste-ne si pe noi, cine este celebra Dana?

Am cautat-o pe celebra Dana din clip acum un an jumate, cand am inceput cu Freestay. Voiam sa facem ceva gen “Dana comes back”. Am cautat-o pe Dana de atunci, dar n-am gasit-o. Dana era nepoata unui producator care ne-a facut noua clipul si locuia in Bucuresti.

 

TONICA: In ce relatii ai ramas cu fostii colegi de la X Factor? Mai pastrati legatura?

Cu Alex Mataev ma vad in fiecare zi, la filmari, la “Te cunosc de undeva!” Cu ceilalti mai vorbesc, da, ne mai vedem si pe la cantari… Poate reusim sa punem de o intalnire mare a celor de la X Factor…

 

TONICA: Competitia continua intre tine si Alex Mataev, amandoi fiind concurenti in noul sezon “Te cunosc de undeva!”. Cat de bine te regasesti in show-ul transformarilor?

E pentru mine show-ul asta! Pentru ca imi place sa ma transform si sa cant orice. Si nu, nu exista o competitie intre mine si Alex Mataev. E doar un concurs in care se dau niste puncte pentru ca asa trebuie, pentru ca asa e formatul emisiunii, dar nu concureaza nimeni cu nimeni. Important este ca peste doi-trei ani, cand se va uita lumea pe YouTube, sa se amuze vazandu-ne.

 

TONICA: Ce-ti place cel mai mult la “Te cunosc de undeva!”?

Ca iti descoperi chestii pe care n-ai fi crezut vreodata ca o sa le faci. Nu am crezut vreodata ca o sa stau o emisiune intreaga pe tocuri – s-a intamplat in prima editie, cand am fost Nicole Scherzinger -, sau ca ma voi epila pe picioare. A fost groaznic, n-am dormit doua nopti de mancarime (rade).

 

TONICA: Cat de complicat este travestiul? Dintre toate “operatiunile” feminine in numele frumusetii (epilat, pensat, machiat, manichiura, coafat, mersul pe tocuri), care ti se pare cea mai dificila?

Cea mai dificila “operatiune” mi s-a parut mersul pe tocuri (rade). In prima emisiune, am stat pe tocurile alea 12 ore si mi-am zis ca e incredibil prin ce trec femeile. Pentru un barbat, mersul pe tocuri cu picioarele apropiate mi se pare cel mai nasol si greu (rade).

 

TONICA: Daca te-ai putea intoarce in timp, ce ai schimba la viata ta?

Absolut nimic!

 

TONICA: Ce loc ocupa dragostea in viata ta?

Acum ocupa locul doi. Mi-am propus ca, pana la 30 de ani, sa ma ocup foarte bine de cariera mea. Eu, deocamdata, ma axez si-mi dedic aproape toata energia carierei muzicale.

 

TONICA: Si daca te indragostesti, ce faci?

Indragostit sunt si acum, dar gestionez situatia cu partea cerebrala si alocam resurse atat cat trebuie (rade).

 

TONICA: Cat te ajuta celebritatea in dragoste?

Nu ma ajuta celebritatea. Eu, oricum, sunt perceput ca un baiat foarte arogant, pentru ca sunt timid si, la inceput, nu vorbesc cu oamenii, pana nu sunt introdus intr-un cerc. Eu par sociabil, dar sunt foarte timid si emotiv! Din cauza asta sunt vazut drept arogant, dar pana ma cunoaste lumea. De multe ori, asta ma impiedica nu neaparat in relatia cu o fata, ci in relatiile cu cei din jur.

 

TONICA: Cum arata femeia perfecta in viziunea ta?

Sincer, intai ma uit la fata domnisoarei. Daca a trecut testul, incepem de jos in sus: sa stea bine pe tocuri, innebunesc dupa asta, mi se pare cel mai feminin lucru, urcam apoi cu privirea spre… gambe, fund, talie, pana sus, la cap, si apoi invers.

 

TONICA: Ce ne poti spune despre proiectul Freestay? Vei continua colaborarea cu baietii sau te vei axa pe o cariera solo?

Voi continua cu ei. Freestay este proiectul pe care mi l-am dorit dintotdeauna si care, de un an jumate, este sufletul meu. Tot timpul meu il dedic acestui proiect. Mi-a zis si Simon Cowell, recent, la Londra, cand am fost la inchiderea X Factor Tour 2014, ca sunt singurul care, dupa ce a castigat X Factor, nu si-a dorit o cariera solo, ci a vrut sa continue alaturi de trupa sa. M-am intors la ei, imi place sa cant cu trupa mea, suntem o gasca extraordinara si, pentru cine nu a vazut, am avut o evolutie extraordinara. Intr-un an, pe partea de cover-uri, am reusit sa intram in top cinci, ceea ce ma bucura foarte tare. Am mare incredere in ei si simt ca 2014 e anul nostru!

 

TONICA: Ce planuri are Florin Ristei pentru viitorul apropiat?

Are in plan sa primeasca banii de la X Factor (rade). Toate planurile lui Florin Ristei sunt comune cu planurile FreeStay si toate aparitiile si emisiunile le fac pentru a creste popularitatea trupei si pentru a le arata oamenilor ca vine o trupa buna din spate.

 

Text: Alexandra Lupu