Sfaturi pentru fiecare tip de par!

Sfaturi pentru fiecare tip de parParul lung, stralucitor si plin de vitalitate este visul oricarei femei, insa dorinta ar trebui sa fie direct proportionala cu ingrijirea sa. Spunem asta deoarece multe persoane nu dau atentia cuvenita ingrijirii parului si cred ca este suficient doar sa-l spele fara a conta si produsul cu care o fac. Ei bine, aflati ca samponul si balsamul sunt baza ingrijirii oricarui tip de par.

 

 



Parul normal mai necesita ingrijire speciala?

Persoanele care au un par normal se pot declara fericite, insa, nu trebuie sa se culce pe o ureche! Chiar si parul normal trebuie ingrijit cu atentie, deoarece, in caz contrar, exista riscul de a-l destabiliza. Folosirea unui sampon neadecvat poate avea repercusiuni asupra foliculilor pilosi si, implicit, asupra scalpului. Astfel, parul normal poate ajunge sa se ingrase sau sa se usuce excesiv. O alta regula de baza in ingrijirea sa este folosirea samponului si balsamului din aceasi gama de produse, deoarece calitatea balsamului este sa intareasca puterea proprietatilor samponului. Samponul Genera Fortificante este cel mai bun sampon recomandat pentru curatarea parului normal. Datorita complexului de vitamine si ingrediente active pe care le contine, samponul reda parului stralucirea si vitalitatea de care are nevoie, fortificand totodata radacina firului de par. Continua ritualul de ingrijire cu balsamul Genera Fortificante pentru par normal, si bucura-te de un par sanatos si matasos la atingere.

 

Vreau sa scap de matreata!

Matreata nu este doar o problema de estetica ci ascunde si dezechilibre serioase ale scalpului. Principalele probleme care duc la aparitia matretii sunt stresul, dezechilibrele hormonale, anumite ciuperci si alimentatia haotica. Persoanele care se confrunta cu aceasta problema trebuie sa urmeze cateva reguli de ingrijire a parului. Sa incepem cu samponul, acesta este obligatoriu sa fie din gama produselor antimatreata. Samponul Naturalis cu extract de potbal si octopirox este ideal pentru spalarea parului astfel afectat. Alaturi de otetul de mere si de lamaie, podbalul si octopiroxul sunt recunoscute pentru eficienta lor in lupta cu “fulgii” albi. Podbalul este o planta medicinala de primavara careia ii place umezeala si creste in locurile argiloase, iar octopiroxul este un ingredient activ in lupta cu infectiile fungice si cu matreata, care, totodata, are si capacitatea de a preveni uscarea scalpului. O alta regula de ingrijire a parului afectat de matreata este modul de samponare. Un astfel de par trebuie samponat de 2, chiar de 3 ori, pentru ca pielea capului sa fie curatata eficient. Nu va folositi unghiile pentru a desprinde cojile pentru ca veti rani pielea si matreata va abunda. Este important ca scalpul sa fie masat in timpul samponarii, cu miscari usoare, pentru a intensifica circulatia.

 

Urzica combate parul gras

Motivele care stau la baza parului gras sunt multiple: de la factori genetici la factori chimici si alimentari. Ingrijirea necorespunzatoare a parului, vopsirea si decolorarea lui, samponarea cu produse gresit alese, stresul dar si alimentatia dezechilibrata pot cauza aparitia parului gras. Aceasta afectiune presupune secretarea in exces a sebumului, fapt ce implica spalarea parului la intervale scurte de timp. Cel mai bun remediu impotriva parului gras este urzica. Aceasta planta foarte populara are capacitatea de a inhiba productia de sebum si de a tonifia pielea capului. Spalati-va parul ori de cate ori simtiti nevoia cu samponul Naturalis cu extract de urzica. Acesta are rolul de a normaliza functia glandelor sebacee si de a hrani firul de par de la radacina pana la varfuri. Primavara, in sezonul urzicilor, va puteti prepara singuri o solutie cu care sa va masati pielea capului si astfel sa potentati puterea samponului. Fierbeti un manunchi de urzici si zeama obtinuta, lasati-o la racit iar apoi clatiti-va parul cu ea. Un alt sfat pentru persoanele cu parul gras este sa incerce sa-si spele parul cu apa cat mai rece, deoarece apa fierbinte deschide porii si astfel stimuleaza productia de sebum.

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Genera. Daca iti doresti sa-i oferi parului tau o ingrijire adecvata, atunci cu siguranta vei fi incantata de samponul pentru par normal Fortificante de la Genera! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

 

Text: Madalina Manole