IPL, o noua si revolutionara tehnica de infrumusetare

Piata tratamentelor de infrumusetare este in continua evolutie, astfel ca noile tehnici cosmetice promit adevarate minuni pentru problemele care in trecut nu aveau rezolvare. Asa se intampla si cu revolutionarul aparat IPL care reuseste sa satisfaca una dintre cele mai mari dorinte ale femeilor, si anume sa le scape definitiv de parul nedorit. Florenta Cristea, operator IPL, ne explica tot ceea ce trebuie sa stim despre aceasta tehnica, iar Deea Maxer ne demonstreaza, pe pielea ei, eficacitatea tratamentului.

Tonica TV: Ce presupune epilarea definitiva cu IPL?

Florenta Cristea: IPL-ul este un aparat care lucreaza cu o lumina intens pulsata ce actioneaza asupra radacinii firului de par, distrugand-o.

Tonica TV: De cate sedinte este nevoie pentru a scapa definitiv de parul nedorit?

Florenta Cristea: Depinde foarte mult de la persoana la persoana, insa primele 4 sedinte sunt obligatorii. Se face o sedinta pe luna, timp de 4 luni, ulterior tratamentul se poate rari la 1 luna jumatate.

Tonica TV: Pe ce regiuni ale corpului se poate aplica IPL-ul?

Florenta Cristea: Din fericire, IPL-ul se poate aplica pe aproape toate regiunile corpului, inclusiv zona fetei, zona inghinala, axile, brate sau picioare.

Tonica TV: Pe langa faptul ca ne scapa definitiv de parul nedorit, exista si alte beneficii ale tratamentului cu IPL?

Florenta Cristea: Sigur ca da. Pielea este infrumusetata intr-un mod foarte placut si aparitia foliculitei, adica inflamarea radacinii firului de par, este astfel evitata.

Tonica TV: Exista contraindicatii ale aplicarii acestui procedeu pe piele?

Florenta Cristea: Acest procedeu se poate folosi pe orice tip de piele, dar persoanele care au probleme de piele pe zona pe care vrem sa o tratam, trebuie sa obtina inainte recomandarea unui medic.

Tonica TV: Ce afectiuni ale pielii nu ne dau voie sa urmam acest tratament?

Florenta Cristea: Sunt unele boli ale pielii, de exemplu, vitiligo si lupus, care contraindica acest fapt.



Deea Maxer, adepta IPL-ului

Am fost alaturi de Deea Maxer la salonul Nomasvello Unirii pentru a ne convinge si noi de beneficiile pe care acest revolutionar tratament de infrumusetare le aduce pielii. Deea ne-a povestit ca a recurs la acest tratament, fiind exasperata de restul metodelor clasice de indepartare a parului nedorit, ca ceara sau chiar lama. Tratamentul nu este absolut deloc dureros si se poate apela la acesta in orice perioada a anului, cu precadere iarna, atunci cand fiele de par pot fi lasate sa creasca fara a fi deranjante vizual.

Deea ne dezvaluie reteta sa de frumusete

Deea Maxer se poate mandri cu un ten impecabil si o piele catifelata, secretul sau constand in faptul ca se demachiaza zilnic si foloseste creme hidratante. De asemenea, recurge foarte des la masti naturale, preparate in casa, pe baza de galbenus de ou, lamaie sau malai si, atunci cand programul ii permite, merge la masaje anticelulitice sau de relaxare. Cat despre intretinerea fizica, Deea merge cel putin o data pe satamana la sala si are grija la alimentatie. Frumoasa bruneta ne-a dezvaluit un truc la care recurge ori de cate ori mananca in exces, truc care ii permite sa nu se abtina de la deliciile gastronomice care ii fac cu ochiul. Astfel, dupa un festin culinar, Deea se hraneste intreaga zi doar cu sucuri naturale de fructe.

Text: Madalina Manole