Secretele frumusetii indiencelor

din-secretele-de-frumusete-ale-indiencelor-1_resultIndia, tara sacrului, a matasurilor si a dansurilor senzuale, este, dincolo de aceste aspecte, recunoscuta in toate colturile lumii gratie frumusetii exotice a locuitoarelor sale, o frumusete hipnotizanta, ridicata la rang de arta. De ce spunem asta? Pentru ca indiencele cunosc ingredientele ascunse ale celor mai eficiente tratamente de infrumusetare si reusesc, cu ajutorul naturii, sa le transforme in adevarate potiuni magice.



Argila

In cultura budista, exista o profunda conexiune intre apa, aer, pamant si om, iar argila este un liant de baza. Mastile cu argila sunt nelipsite din ritualurile de beauty ale indiencelor, cu atat mai mult cu cat sunt eficiente pentru orice tip de ten. Argila hidrateaza si hraneste pielea, avand efect antiinflamator si cicatrizant, regleaza secretia de sebum, elimina impuritatile, oxigeneaza si tonifica pielea. Dizolvata in apa si bauta pe stomacul gol, argila detoxifica organismul, sustine sistemul digestiv si sprijina functia imunitara. Tot din India vine si Pamantul lui Fuller, un compus argilos folosit de indience pentru a indeparta cicatricile de pe ten.

Secretele de frumusete ale Cleopatrei

Uleiul de cocosnuca-de-cocos_result

Un atu al femeilor din India este parul lung, bogat si stralucitor care, cu siguranta, starneste invidie in randul tuturor doamnelor. Ei bine, secretul este uleiul de cocos, un ulei nelipsit din ritualurile lor de frumusete, gratie multiplelor sale beneficii. Acesta este aplicat, prin masaj usor, la nivelul scalpului, intins apoi pe toata lungimea firului de par si lasat sa actioneze peste noapte. Astfel, matreata este inlaturata, radacina firului de par este intarita si este stimulat procesul de regenerare capilara. Pe de alta parte, uleiul de cocos este folosit cu succes in tratarea pielii uscate, avand dublu rol, atat hidratant, cat si de bariera impotriva razelor UV, blocand pana la 20% din actiunea acestora asupra dermului.

Aloe veraaloe_result

O alta planta-minune de care nu se dezlipesc indiencele este Aloe vera, si pe buna dreptate, caci proprietatile sale sunt de-a dreptul miraculoase atat in domeniul sanatatii, cat si al frumusetii. Gelul de Aloe vera este un cocktail de substante nutritive, vitamine, minerale, antioxidanti si aminoacizi, fiind unul dintre cele mai bune remedii in tratarea problemelor pielii, problemelor gastrointestinale si de imunitate. Amelioreaza psoriazisul, acneea, dermatita, arsurile solare, diminueaza cicatricile si incetineste procesul de imbatranire celulara, fiind aliat in lupta cu ridurile. Indiencele obisnuiesc sa-l amestece cu suc de castravete pentru a inlatura cearcanele, cu suc de lamaie, pentru a uniformiza culoarea pielii, si cu miere, pentru a hrani si hidrata tenul. De asemenea, il aplica la radacina firului de par si, astfel, reusesc sa regleze secretia de sebum, sa ii stopeze caderea si sa stimuleze cresterea sa, fiind, totodata, si secretul varfurilor rezistente si sanatoase.

 

Amlaamla_result

Amla este un fruct originar din India, denumit si coacaz indian, folosit de mii de ani in remediile ayurvedice traditionale. Este o sursa esentiala de vitamina C si antioxidanti si are efecte benefice in tratarea afectiunilor intestinale si ale tractului respirator, imbunatatirea circulatiei, dar si in detoxificarea si protejarea ficatului. In frumusete, amla este folosit sub forma de ulei, pulbere sau suc, in special in tratarea problemelor legate de par. Masat pe scalp, induce un somn profund, intareste firul de par si, in plus, combate albirea sa prematura.

Frumusetea in diferite culturi ale lumii

Neemneem_result

Neemul este o planta sacra pentru indieni, dovada stand proprietatile sale terapeutice exceptionale. Efectele antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice, antiseptice si imunostimulatoare o ridica la rang de panaceu. Femeile din India folosesc uleiul de neem pentru a preveni sau trata orice problema a pielii, de la piele uscata, acnee pana la dermatite si eczeme. Asemeni plantei Aloe vera, uleiul de neem are efect anti-aging si de refacere a tesutului cutanat. Picurat in samponul obisnuit, uleiul de neem contribuie la indepartarea cojilor si celulelor moarte de la suprafata scalpului, la hidratarea firului de par si la stimularea cresterii sale.

Text: Madalina Manole