Din secretele de frumusete ale Cleopatrei

din-secretele-de-frumusete-ale-cleopatrei

Cleopatra, una dintre cele mai puternice femei din istorie, regina a Egiptului antic, este recunoscuta nu doar datorita capacitatii sale de a conduce, ci si gratie frumusetii sale uimitoare care, se pare, a reusit sa incatuseze inimile a doi generali extrem de importanti ai acelor vremuri: Cezar si Marc Antoniu. Este considerata si astazi una dintre cele mai atragatoare femei din istorie, statut mentinut si datorita bine cunoscutelor ritualuri de infrumusetare la care se supunea zilnic. Am parcurs filele de istorie si ne-am documentat, astfel incat va invitam sa descoperiti cateva secrete de beauty demne de o adevarata regina.



Apa de trandafiri

Puterea miraculoasa a apei de trandafiri se pare ca este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri, iar Cleopatra folosea zilnic in ritualul sau de infrumusetare acest exilir magic. Apa de trandafiri nu doar calmeaza si hidrateaza pielea, ci o si improspateaza si parfumeaza, fiind un tonic natural pentru ten. Regina isi spala fata cu apa de trandafiri atat dimineata, cat si seara, inainte de culcare, si, in plus, atunci cand soarele arzator al desertului ii descoperea chipul, se proteja de deshidratare prin pulverizarea apei de trandafiri pe ten, fixand totodata si machiajul.

Crema de fata a Cleopatrei

Reteta de crema de fata a Cleopatrei este celebra si in zilele noastre si o puteti prepara si voi acasa! Aveti nevoie de 2 linguri de suc de aloe vera, 4 picaturi de ulei esential de trandafiri, 1 lingura de ulei de migdale si 2 linguri de ceara de albine. Ceara se incalzeste si se amesteca cu restul ingredientelor, obtinandu-se o veritabila crema de fata naturala cu beneficii incredibile pentru orice tip de ten.

Baia de lapte si miere

Celebrul ritual de imbaiere in lapte al Cleopatrei nu mai este un secret pentru nimeni, ba mai mult, in zilele noastre, a devenit un tratament folosit cu succes in multe saloane de infrumusetare. Laptele aplicat pe piele are rol nutritiv, hidratant si matifiant, astfel ca nu este de mirare ca pielea neteda si stralucitoare a frumoasei regine a fost indelung admirata peste timpuri. Legenda spune ca laptele era amestecat cu miere si ulei de migdale, iar Cleopatra isi scufunda intreg corpul in amestecul obtinut.

Masca de struguri

Pentru ca soarele Egiptului era destul de dur, pielea fina si catifelata a faraoanei era predispusa usor arsurilor, motiv pentru care Cleopatra isi proteja suplimentar tenul cu ajutorul… strugurilor. Acestia, datorita antioxidantilor continuti din plin, au rolul de a anihila atacul radicalilor liberi produsi de razele ultraviolete si raspunzatori de arderea si imbatranirea prematura a pielii. Reteta presupunea zdrobirea strugurilor verzi si amestecarea lor cu miere. Lasa pe fata pasta obtinuta timp de 15 minute si apoi o clatea cu apa calda. De asemenea, Cleopatra isi intindea des miere simpla pe fata, aceasta avand rol antiinflamator si antibacterian, rejuvenant, antioxidant, calmant si hidratant.

Clatire cu otet de mere

Otetul de mere stabilizeaza pH-ul pielii si stimuleaza intens circulatia sangelui, motiv pentru care Cleopatra il folosea foarte des in procesul de clatire a fetei si a parului. Daca indrazniti sa va supuneti acestui ritual, aveti nevoie de o ceasca de otet de mere diluat intr-un bol mare de apa. Se spune ca faraoana isi clatea fata cu acest lichid, lasand apoi sa i se usuce pielea natural.

Machiaj cu ingrediente naturale

In acele vremuri, caci vorbim de Egiptul elenistic, nu existau truse de cosmetice ca in zilele noastre, iar regina isi picta chipul cu farduri create din ingrediente naturale dupa retete proprii. Astfel, aceasta folosea ocru, un tip de argila in multiple nuante, pe care il amesteca cu grasime pentru colorarea buzelor, sulfura de antimoniu si funingine pentru a contura ochii, genele si sprancenele si henna pentru vopsirea unghiilor. De asemenea, fardurile albastre si verzi ale Cleopatrei contineau o cantitate infima de plumb, ulterior fiind recunoscute beneficiile medicinale ale acestuia asupra sanatatii ochilor.

Text: Madalina Manole