Dr. Florin Ioan Balanica: „Stilul de viata este prin natura lui flexibil, adaptabil, perfectibil“

FOTO: Dr. Florin Ioan Balanica, specialist in medicina personalizata, nutritie si nutrigenomica

Prima editie a evenimentului „Viata care ma traieste pe mine. Ghid de supravietuire pentru oameni ocupati“, organizat la Bucuresti de Ella Congress & Events si sustinut de Tonica.ro si FarmaciaTa.ro in calitate de parteneri media, s-a bucurat de aprecieri si de prezenta unui public receptiv in adoptarea unui stil de viata sanatos.

Scopul workshop-ului sustinut de dr. Florin Ioan Balanica, specialist in medicina personalizata, nutritie si nutrigenomica, a fost si isi propune sa fie si in viitor acela de a incuraja si promova un stil de viata sanatos in randul oamenilor ocupati.

„Stilul de viata sanatos este unul obtinut printr-o alegere permanent constienta, bazata pe realitatea pe care o consumam zilnic. Cu alte cuvinte, sa renuntam constient prin alegere, informare, educare, autoeducare la obiceiurile automate, nesanatoase, negative si sa le inlocuim cu obiceiuri bune, sanatoase pentru noi si cei din jurul nostru. Stilul de viata este prin natura lui flexibil, maleabil, adaptabil, perfectibil“ , dupa cum a precizat dr. Florin Ioan Balanica.

Acesta a subliniat si importanta preventiei proactive, in conditiile in care statisticile plaseaza Romania pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, dupa Bulgaria si Ucraina.

„Dintre bolile cronice, cele cardiovasculare sunt cele mai usor de prevenit si, totusi, cele care cauzeaza cele mai multe decese la nivel national, european si global. De ce nu fac oamenii nimic pentru a preveni aceste afectiuni grave? Preventia este cea mai inteleapta cale prin care putem contribi constant la mentinerea unei stari generale de bine si la prevenirea instalarii bolilor. Metodele cele mai des adoptate sunt alegerea unei alimentatii echilibrate si a unui program zilnic de exercitii fizice, care vor avea un impact asupra starii generale de sanatate, a adaugat dr. Florin Ioan Balanica.



Avantajele medicinei personalizate

Dr. Florin Ioan Balanica este el insusi un model pentru cei care nu se opresc din propria cautare, se reinventeaza si ii ajuta si pe ceilalti sa isi regaseasca echilibrul. Dupa ce stresul, presiunea responsabilitatii, orele lungi de munca l-au condus la un stil de viata sedentar si la obezitate, Dr. Balanica si-a redefinit propriile obiceiuri, la finalul procesului rezultand o metoda care are drept tinta preventia prin mentinerea unui stil de viata echilibrat.

Cei peste 22 de ani petrecuti  in sistemul medical de stat si privat din Romania l-au  ajutat sa inteleaga foarte bine ce inseamna pentru un pacient ingrijirea de calitate si cata nevoie are el de implicarea, atentia si intelegerea medicului care il trateaza. A decis sa raspunda  la aceste nevoi prin Medicina Personalizata, care inseamna tratamente gandite exact pe profilul si nevoile individuale ale pacientului si care iau in considerare atat latura fizica a bolii, cat si cea emotionala.

Text: Oana Baltoc