Vrei sa ii cumperi sotului un ceas? Afla cum sa il alegi!

1a1ashutterstock_77669482Cele mai bune ceasuri barbatesti nu sunt neaparat cele care apartin unui anumit brand sau cele care fac parte din colectiile unor branduri de lux. In fapt, un ceas frumos este acela care sta pe mana unui barbat cu o anumita personalitate si cu o anumita conformatie a corpului. Incearca sa te intorci in trecut pentru o secunda… Iti mai amintesti ce ceas purta bunicul tau? Normal! Pe vremea aceea poate se purtau ceasurile de buzunar, insa moda se schimba…

Ceasurile sport pot fi purtate, de obicei, de catre orice barbat, indiferent de personalitate sau conformatia corpului. Aceste ceasuri se pot purta, insa, la o singura tinuta. Deci, evident, nu poti purta un ceas sport cand esti imbracat cu un costum.

Alege  o dimensiune a ceasului care sa te avantajeze
Ceasurile supradimensionate, cu cadrane uriase, nu sunt pentru toata lumea. Asta nu inseamna ca ceasurile cu cadran mare sunt neaparat confectionate pentru barbatii atletici, insa daca chiar iti doresti sa porti un asemenea ceas, trebuie sa faci cateva vizite la sala de forta.

Daca te gandesti bine, ceasurile sunt de doua tipuri, cele cu benzile fie din piele sau plastic si cele cu lanturi sau din inox. Majoritatea barbatilor pot purta aceste modele de ceasuri, atata timp cat acestea se asorteaza cu imbracamintea. De exemplu, ceasul cu banda metalica nu poate fi purtat la o tinuta casual. Nu toate tipurile de ceasuri se potrivesc tuturor tenurilor de piele. Ceasurile de aur, cu un aspect deosebit, chiar luxos, nu poate fi purtat de un barbat cu tenul inchis din cauza contrastului puternic. Daca ai culoarea pielii mai inchisa, incearca un ceas de argint.

Cele mai bune ceasuri barbatesti trebuie alese in functie de marimea, forma si culoarea mainii lor. Cu toate acestea, cele trei coordonate ale cadranului trebuie sa se potriveasca fiecarei personalitati. De exemplu, cadranele mari sunt pentru cei cu personalitate puternica, deoarece un om cu o personalitate puternica poate da un aspect elegant ceasului de la mana.  Daca nu te regasesti in descrierea de mai sus, te sfatuiesc sa optezi  intotdeauna pentru ceasurile cu cadrane de marime medie, patrate sau rotunde.

Ceasurile cu forme ciudate sau asimetrice pot complimenta mana unei femei, dar in cazul barbatilor poate fi riscant.

Text: Andreea Popescu