Filmul „Casablanca” – cea mai frumoasa poveste de dragoste, in cinematografe

CasablancaMemorabilul film „Casablanca” va fi relansat cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la prima aparitie cinematografica. Filmul, care a fost lansat in anul 1944 si care a castigat trei premii Oscar pentru “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor”, si “Cel mai bun scenariu”, a suferit modificari pentru a putea fi lansat pe data de 27 martie. Filmul va fi remasterizat digital si va fi lansat si pe DVD-uri.

“Pentru iubitorii de filme, un clasic adevarat ca si filmul «Casablanca» pe marile ecrane, reprezinta un vis devenit realitate”, a declarat Dennis Adamovich, vicepresedinte senior la TCM, TNT si TBS.

In plus, “Casablanca” se afla pe primul loc in topul filmelor de dragoste. Atunci cand Humphrey Bogart ii spune lui Ingrid Bergman ca trebuie sa-l paraseasca sau va regreta „poate nu azi, poate nu maine. Dar foarte curand si pentru tot restul vietii” lacrimile curg siroaie pe obraji, batistele apar din posetute, e greu sa rezisti. La 70 de ani de la premiera, “Casablanca” este tot cea mai frumoasa poveste de dragoste care a ajuns pe marele ecran.

Text: Andreea Popescu