Facebook News vine în Europa

Rețeaua socială Facebook a anunțat că va lansa serviciul dedicat știrilor, Facebook News, în Marea Britanie, începând din luna ianuarie. Jurnaliștii de pe mapamond care vor trimite știri aici, vor fi remunerați.

“Cu Facebook News vom plăti editorii pentru conţinut care nu se regăseşte deja pe platformă, ceea ce va contribui la atragerea unui public nou şi va oferi editorilor mai multe oportunităţi de a-şi monetiza” articolele, a indicat grupul într-un comunicat.

 

În Statele Unite, Facebook News a fost lansat încă de la sfârşitul anului 2019 cu intenţia de a promova jurnalismul şi pentru reabilitarea reputaţiei afectate de acuzaţii de dezinformare. De asemenea, există deja negocieri pentru lansarea acestui serviciu și în țări precum Franța sau Germania.



Editorii serviciului Facebook News

Partenerii de documentare și jurnaliștii cu care lucrează deja platfoma Facebook reprezintă publicații mari precum: The Guardian, The Economist, The Mirror, Cosmopolitan și Vogue.

“Ne aşteptăm ca mai mulţi parteneri să ni se alăture înainte de lansare. Vom continua să colaborăm cu editorii din ţările în care condiţiile de pe piaţă şi cadrele legale permit acest tip de investiţii şi inovaţii”, a precizat gigantul american.

În vară, Facebook a anunţat că va accelera extinderea internaţională a serviciului său de știri în următoarele şase luni. Facebook News va fi lansat în curând și în Brazilia şi India.