Botox-ul scade riscul de depresie cu 40%

botox

Specialiștii susțin că tratamentul cu toxină botulinică (Botox) aduc nu doar beneficii estetice, ci și stării de echilibru psihic al pacienților. Botoxul atenuează semnele de îmbătrânire, șterge ridurile fine și ne scapă de transpirația excesivă, iar, mai nou, s-au efectuat studii care au demonstrat că poate chiar să scadă riscul de depresie. 

Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică legătura între acest tratament de întinerire și starea de mulțumire a pacientului.Ce este Botoxul?

„Botoxul este o substanță obținută dintr-o toxină produsă de bacteria Clostridium botulinum. Acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi. În acest fel, mușchiul nu mai este suprasolicitat zi de zi relaxând astfel ridurile existente și prevenind formarea altora.

Toxina botulinică este una dintre cele mai folosite substanțe în medicina estetică.

Are numeroase beneficii atunci când vine vorba despre înfrumusețare și rejuvenare facială. Estompează vizibil semnele îmbătrânirii, șterge ridurile fine și chiar tratează transpirația în exces, prin injectarea în zona axilei. Este ușor de utilizat, tratamentele sunt rapide, nedureroase și cu efecte dovedite, spectaculoase”.

Rilastil Hydrotenseur este o linie de produse dermato-cosmetice special conceputa pentru prevenirea si atenuarea ridurilor care apar in mod firesc pe masura ce inaintam in varsta.

Botoxul și depresia

 „Oamenii sunt în general auto-critici. Se privesc în oglindă și își analizează cu atenție toate imperfecțiunile, defectele. Mai ales odată cu înaintarea în vârstă, stima de sine poate scădea, odată cu apariția semnelor îmbătrânirii. Pe acest fond, depresia se poate instala foarte ușor.

Este important ca atât femeile, cât și bărbații, să fie încântați de reflecția lor din oglindă. Atunci când faci lucruri pentru tine, tratamente care te ajută să arăți mai bine, și starea ta de spirit este automat mai bună”.

Cea mai solicitată intervenție estetică în pandemie

“Tratamentul cu botox este unul dintre cele mai solicitate în această perioadă pentru a atenua ridurile cauzate de stresul pandemiei. Injecțiile cu botox nivelează zonele cu riduri, iar pielea capătă un aspect fin, întins.

În acest mod, se obține un chip întinerit, fresh. Este ca și cum ai revenit dintr-o vacanță relaxantă sau ai avut parte de un somn odihnitor. Și asta pentru câteva luni bune. O astfel de impresie ai când te privești apoi în oglindă. Efectuată corect, de un medic cu experiență, intervenția îmbunătățește considerabil aspectul tenului. Păstrând însă trăsăturile naturale”.

Cristina Dudău

Foto Hepta