Ceaiuri cu aroma de iarna

shutterstock_71248840Exotic, inmiresmat si benefic pentru corpul nostru, ceaiul este una dintre cele mai indragite bauturi ale lumii. Dar oare cat de bine cunoastem ce se ascunde in spatele micutei plante de ceai?

Pentru a completa cu succes placerea si arta de a-l savura, va propun un mic istoric despre evolutia si beneficiile aduse de aceasta planta miraculoasa. Descoperirea si consumul ceaiului sub forma de “licoare miraculoasa” isi au inceputurile in China, inca de acum 5000 de ani. Europenii s-au bucurat pentru prima oara de gustul lui in anul 1610, iar de atunci si pana acum istoria vorbeste singura.

Sumedenia de arome aparute si beneficiile lui pentru sanatatea noastra, diversele forme si culori in care il putem gasi nu pot spune decat un singur lucru: ceaiul este una din bauturile apreciate de majoritatea populatiei.

Negru, rosu, din flori si frunze, parfumat, puternic, catifelat sau aspru, amar sau dulceag, acrisor sau picant, ceaiul captiveaza simturile.

Haideti sa invatam sa fim sanatosi si, in acelasi timp, sa ne bucuram de diversitatea aromelor oferite de aceasta planta!

poza1



Beneficiile ceaiului de portocale

 

Este un energizant minunat pentru organism. Pe langa gustul placut care-ti aduce imediat aminte de zilele geroase de iarna, ceaiul de portocale este si un bun digestiv natural. Proprietatile lui miraculoase ajuta si la probleme ale inimii, acnee si constipatie.

 

Ceaiul de ghimbir- proprietati benefice

 

Ghimbirul este o planta erbacee aromata cu numeroase proprietati terapeutice, dar mai ales un ajutor de nadejde in combaterea afectiunilor respiratorii. Este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism.

Daca va aflati in pragul unei raceli, nu va feriti sa beti cat mai mult ceai de ghimbir!

 

Ceaiul de scortisoara – beneficii pentru sanatate

 

poza2

Atunci cand simti mirosul de scortisoara, gandul te duce la minunatele sarbatori de iarna. Si ce poate fi mai frumos decat sa savurezi un ceai de scortisoara langa bradul de Craciun? Mirosul mirodeniei creste mult puterea de concentrare si memorare, reduce colesterolul, este un calmant destul de puternic, iar gustul este unul pe masura calitatilor aduse. Asa ca nu mai stati pe ganduri si bucurati-va de nenumaratele beneficii aduse de aceasta bautura-medicament!

 

 

Text: Raluca Bataiosu