Mişcare – 7 exerciţii pentru braţe pe care e musai să le faci

Mişcarea este foarte importantă pentru minte şi corp, însă flexibilitatea dobândită prin exerciţii regulate ajută la menţinerea echilibrului şi creşte rezistenţa fizică. Există câteva mişcări ale braţelor care, cu timpul, ajută la flexibilitate, dacă sunt făcute corect şi regulat.

  1. Cu braţele în sus pe roller

Dacă ai un cilindru pentru spate, poţi face această mişcare foarte uşor. Trebuie să-ţi menţii echilibrul şi să apropii braţele în partea de sus, perpendicular cu corpul. Fă acest exerciţiu timp de un minut.

  1. Poziţia copilului

Fă stretching pe genunchi, cu fundul pe călcâie în timp ce te întinzi cu braţele înainte. Stai în poziţia asta timp de 30 de secunde

  1. Întoarcerea toracică

Întinde-te pe-o parte cu genunchii puţin ridicaţi. Apoi întinde braţul spre spate şi uită-te după vârful degetelor.

  1. Poziţia rugăciunii

O altă poziţie de stretching este îngenuncherea în faţa unui scaun. Deşi pare un pic mai complicat, după acest exerciţiu vei simţi că ai reînviat. Trebuie să ţii capul uşor sub scaun şi braţele, cu coatele sprijinite pe scaun.

  1. Întindere de gimnastă

Execută o fandare pe faţă şi întinde braţele cu degetele îndreptate în sus. Lasă-te cât poţi tu de tare pe spate, în timp ce te uiţi către vârful degetelor.

  1. Echilibru pe mingea medicinală

Foloseşte poziţia copilului, de la punctul 2, şi întinde braţele pe o minge medicinală.

  1. Deschiderea braţelor

Pentru efectuarea acestui exerciţiu, ar trebui să ai o bandă elastică sau un prosop mai lung. Ridică-te în picioare, stai cu umerii drepţi şi picioarele uşor depărtate. Ţine banda sau prosopul de ambele capete şi încearcă să-l dai peste peste cap.

Text: Bettina Cristea

Video: Harper’s Bazaar     Photo: Freepik