Ghid complet de detoxifiere

Detoxifierea a devenit un subiect tot mai discutat în ultimii ani. O fi bună, o fi rea, mulţi specialişti prezintă avantajele şi dezavantajele acestui proces de “curăţare” a organismului.

Primăvara şi toamna, în special, se tot vorbeşte despre această cură, însă ştim exact ce înseamnă ea şi cum poate să ne influenţeze întregul sistem imunitar? Pentru majoritatea dintre noi este firesc ca, din când în când, să urmăm o astfel de metodă.

Detoxifierea, mai exact, constă în eliminarea substanţelor chimice din organism. Aceasta este o metodă importantă atât pentru menţinerea sănătăţii, cât şi pentru întreţinerea frumusetii.

Se spune că acest proces permite corpului să “respire”, să se simtă mai uşor şi împrospătat. Detoxifierea poate fi începutul schimbării obiceiurilor proaste dobândite de-a lungul vieții, și a integrării unei gestionări reușite a greutății în viața cotidiană.

Aşa cum știm, dietele alimentare pe termen scurt au, de cele mai multe ori, un efect yo-yo. De altfel, mâncând doar varză zilnic, nu ne face fericite sau mai suple pe termen lung, iar o dietă unilaterală nu poate să fie bună pentru niciun organism.

Organismul uman se detoxifică continuu. Prin procesele metabolice, împreună cu materiale care nu sunt necesare pentru corp, se elimină și substanțele toxice. Aşa cum este deja cunoscut, ficatul funcţionează precum o fabrică de agenţi chimici, care filtrează orice toxină din sânge, o metabolizează şi o elimină.

Organele sunt create pentru anumite funcţii specifice, rinichii şi intestinele, de exemplu, au una dintre cele mai importante sarcini, de a selecta materialele nedorite, de a le depozita și de a le elimina.

Citeşte mai multe despre detoxifiere AICI!

Se presupune că o cură de detoxifiere acordă mai rapid şi mai uşor o curăţare a organismului. Acesta luptă pentru a elimina substanţele toxice şi impurităţile acumulate, iar ajutat, prin procesul de detoxifiere naturală, digestia se va derula într-un ritm adecvat şi eficient.

Constipaţia şi alte tulburări digestive semnalează probleme ale tractului din cauza toxinelor prezente în organism. Scopul procesului de detoxifiere este tocmai de a elimina aceste substanţe din organism.



Beneficiile detoxifierii

Specialiştii spun că o cură de detoxifiere are următoarele efecte: dă luminozitate pielii, astfel încât aceasta să pară mai tânără, combate luarea în greutate şi reechilibrează sistemul nervos.

În funcţie de sfaturile medicului, în timpul unui astfel de proces realizat prin metode naturale, se mai pot practica şi procedee terapeutice precum: colonhidroterapia, detox aroma masajul, procedura Iyashi Dome, drenajul limfatic, împachetări cu alge şi hidromasaj, dar şi gimnastică medicală.

Detoxifierea naturală

O detoxifiere naturală presupune consumul anumitor alimente precum: sfeclă, ţelină, varză, lămâie, usturoi, broccoli, grapefruit, măr, seminţe de floarea soarelui sau ceapă. Vezi reţete AICI!

Însă, există şi un dezavantaj, chiar dacă sucul făcut zilnic te ajută, temporar, să scapi de câteva kilograme, trebuie să ţii cont că organismul are nevoie şi de proteine. Acestea vor lipsi în această perioadă, iar acest lucru te poate face să te simţi mai slăbită.

Atenţie, medicii nutriţionişti recomandă între două şi patru astfel de cure pe an. Regula de bază pentru menţinerea sau pentru scăderea în greutate este: regimul alimentar echilibrat, câte puţin din toate, şi mult sport.